Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ντόρα Μπακογιάννη: Να γίνει έκτακτο συνέδριο και να ακούσουμε τη βάση μας

Ντόρα Μπακογιάννη: Να γίνει έκτακτο συνέδριο και να ακούσουμε τη βάση μας 
Η Ντόρα Μπακογιάννη έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού δήλωσε ότι ο εσωκομματικός διάλογος που ξεκίνησε με τη συνεδρίαση της ΚΟ συνεχίζεται σήμερα με την συνεδρίαση της Π.Ε.
«Εύχομαι και ελπίζω να συνεχιστεί μέχρι τέλους με αποκορύφωμα ένα έκτακτο συνέδριο όπου η βάση της ΝΔ θα έχει φωνή, άποψη και ψήφο. Είναι παρά πολύ σημαντικό να ακούσουμε τη βάση μας , να αφουγκραστούμε τους ανθρώπους εκείνους που ψήφισαν και στήριξαν τη ΝΔ έτσι ώστε να μπορέσει η ΝΔ το ταχύτερο δυνατόν να ανασυγκροτηθεί και να εκπληρώσει το θεσμικό της ρόλο», ανέφερε η πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση σχετικά με όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ότι ένα έκτακτο συνέδριο θα έβαζε σε τροχιά νοσηρής εσωστρέφειας το κόμμα, απάντησε ότι εκείνη αντίθετα πιστεύει ότι ο εσωκομματικός διάλογος δεν είναι εσωστρέφεια.

«Εγώ πιστεύω αντίθετα ότι είναι δύναμη. Είναι οξυγόνο για τα κόμματα. Για να μπορέσουμε να συζητάμε ανοικτά μεταξύ μας, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη για τη χώρα στιγμή όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς παίρνει έναν εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, είναι δύναμη για την παράταξη. Η παράταξη χρειάζεται σήμερα όλες της, τις φωνές, χρειάζεται να ανοίξει σε νέους ανθρώπους, σε νέες γενιές, να ξαναγίνει συνομιλητής των κοινωνικών ομάδων, των ανθρώπων που έχασε και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο όταν δει τον εαυτό της στον καθρέφτη και κάνει σοβαρά την αυτοκριτική της».

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι κάποιοι την διέκοψαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας της απάντησε: « Η προσπάθεια να βάλει κανένας κεκράκτες οι οποίοι να παρεμβαίνουν σε τέτοιου είδους στιγμές για να διακόψουν ομιλητές δεν συνηθίζεται μέσα στη ΝΔ. Εγώ αυτό το οποίο είπα είναι ότι η δύναμη των επιχειρημάτων πάντα κερδίζει και όχι οι προσπάθειες να διακόπτουμε ο ένας τον άλλο. Ήταν πολλοί λίγοι, άνευ οποιασδήποτε σημασίας. Σημασία έχει ότι το όργανο διαλέγεται αυτή τη στιγμή και διαλέγεται σωστά και δημοκρατικά»

«Τι να σας πω…Δεν ασχολήθηκα», είπε στη συνέχεια σε ερώτηση αν πιστεύει πως ό,τι έγινε ήταν συντονισμένο.
Επιπλέον ερωτηθείσα όταν μιλάει για ψήφο στο συνέδριο περί ποιών θεμάτων εννοεί απάντησε επί όλων των θεμάτων και σημείωσε:

«Ο κ. Σαμαράς δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από ένα συνέδριο. Αν ένα συνέδριο της ΝΔ φτάσει στο σημείο να θεωρήσει ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας θα το έχει αντιληφθεί ο πρόεδρος πολύ νωρίτερα. 'Αλλωστε από ένα τέτοιο συνέδριο η ηγεσία βγαίνει μόνο ενδυναμωμένη».

Τέλος αναφερόμενη στα περί δημοψηφίσματος που είπε ο κ. Βαρουφάκης η κα Μπακογιάννη είπε ότι όταν το άκουσε, δεν το πίστευα και έμεινε άφωνη.

«Αν πραγματικά η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει με αυτή τη λογική, προσπαθώντας να διεκδικήσει από τους εταίρους μας μία αλληλεγγύη την οποία δικαιούται, κάνει τεράστιο λάθος και υπονομεύει θυσίες πέντε ετών του ελληνικού λαού. Με τους εταίρους διαλέγεσαι, διαπραγματεύεσαι. Αλλά το να τους πεις ότι εγώ θα κάνω δημοψήφισμα με απροσδιόριστο ερώτημα , είναι το επιχείρημα το οποίο απλώς τους ενώνει εναντίον σου», πρόσθεσε η πρώην υπουργός.