Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Το... άστρο της Τρίπολης, έλαμψε περισσότερο από του Περιστερίου. ΑΣΤΕΡΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 - 0

Το... άστρο της Τρίπολης, έλαμψε περισσότερο από του Περιστερίου Ο Αστέρας Τρίπολης υποχρέωσε τον Ατρόμητο στην πρώτη ήττα από την ημέρα που στον πάγκο της ομάδας των δυτικών προαστίων βρίσκεται ο Νίκος Νιόπλιας, καθώς με το 13ο γκολ του Μπαράλες στη φετινή Σούπερ Λιγκ, στο 45ο λεπτό, επικράτησε 1-0 στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και ταυτόχρονα διατήρησε αήττητη την έδρα της στο φετινό πρωτάθλημα. Το αρκαδικό συγκρότημα έφτασε στους 47 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τον τρίτο ΠΑΟΚ που παίζει αύριο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με τον Παναθηναϊκό και εδραίωσε την παρουσία του στην τέταρτη θέση ξεφεύγοντας με πέντε βαθμούς του Παναιτωλικού, ο οποίος θα φιλοξενήσει αύριο την Κέρκυρα. Ισορροπημένο ήταν το πρώτο εικοσάλεπτο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, με τον Ναπολεόνι να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 10΄ όταν το σουτ του Ιταλού επιθετικού κόντραρε την τελευταία στιγμή ο Ζησόπουλος σε κόρνερ, κι ενώ στη φάση που είχε προηγηθεί ο Αστέρας είχε ζητήσει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κιβρακίδη επί του Μπαράλες. Στο 24΄ οι Αρκάδες έχασαν με τη σειρά τους πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γκοϊάν έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά αστόχησε ελάχιστα, στο 36΄ ο Μπαράλες ελευθερώθηκε και σούταρε μόλις άουτ, το ίδιο και ο Μάσα στο 40΄, αλλά στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο ικανότατος Αργεντινός επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ με κεφαλιά, από σέντρα του Λούι. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν αλλά η καλά οργανωμένη ανασταλτική λειτουργία τους δεν επέτρεπε στον Ατρόμητο να δημιουργήσει ευκαιρίες, εκτός από εκείνη στο 66ο λεπτό, όταν ο Μαρσελίνιο σούταρε ελάχιστα άουτ, για να απαντήσουν οι παίκτες του Βεργέτη στο 86΄ και το 88΄ με δύο πολύ καλά αλλά άστοχα σουτ του Γιαννιώτα. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Μουνάφο (90΄+ Τσοκάνης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Μπαράλες, Ρόλε (77΄ Κουρμπέλης), Πάρα (64΄ Γιαννιώτας). ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κούρος (87΄ Γεωργίου), Φυτανίδης, Κατσουράνης, Αγκουαζί, Δημούτσος, Μπρίτο (58΄ Μαρσελίνιο), Ναπολεόνι, Ούμπιδες, Παπάζογλου (66΄ Καράσκο).

*  Κατά τα άλλα, αρκετά σημαντικό «τρίποντο» στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία, πανηγύρισε με 1 - 0 ο Εργοτέλης μέσα στη Βέροια. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε για την κρητική ομάδα στο 14ο λεπτό ο Κάσπαρς Γκοργκς. Στο 75΄ ο Εργοτέλης, λίγο έλειψε να κάνει το 2 - 0 αλλά το σουτ του Ολαϊτάν  λεπτό βρήκε στο κάθετο δοκάρι του Τζινάρ. 
Συνέχεια την Κυριακή με το ντέρμπι της Λεωφόρου

Το ντέρμπι της Κυριακής (19:30) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Πέραν του γοήτρου, το ντέρμπι ΠΑΟ - ΠΑΟΚ έχει και σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς μετά την αφαίρεση τριών βαθμών απ τον Παναθηναϊκό, η διαφορά των δύο ομάδων που διεκδικούν την 2η θέση στο πρωτάθλημα, μειώθηκε στους δύο βαθμούς. Κάτι που σημαίνει, ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται οπωσδήποτε την νίκη για να ξεπεράσει τους «πράσινους», ενώ οι γηπεδούχοι έχουν την πολυτέλεια να παίξουν για δύο αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) 

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/3
Βέροια - Εργοτέλης 0-1 (14' Γκοργκς)
Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος (45΄ Μπαράλες)
Πανθρακικός - Ολυμπιακός αναβλήθηκε

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/3
Καλλονή - Πανιώνιος (Δημ. Στάδιο Μυτιλήνης, 15:00)
ΟΦΗ - Ξάνθη (Γηπ. «Θ. Βαρδινογιάννης», 17:15)
Παναιτωλικός - Κέρκυρα (Γήπεδο Παναιτωλικού, 17:15)
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (Γηπ. «Απ. Νικολαϊδης», 19:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/3
Πλατανιάς - Λεβαδειακός (Δημ. Γήπεδο Περιβολίων, 19:30)