Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κεγκέρογλου: «Η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα στα προεκλογικά σενάρια και την πραγματικότητα».


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το Βήμα της Βουλής ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζοντας πως η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί με ακρίβεια τη χώρα σε πλήρες αδιέξοδο, κάνοντας πολλά βήματα πίσω, με οδυνηρές συνέπειες για όλους.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο, Βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ επισήμανε μεταξύ άλλων πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε ψευδαισθήσεις για ένα ανύπαρκτο σχέδιο Β εντός Ευρωζώνης και μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δύο μήνες τώρα, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό, αποκαλύπτεται ότι έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα στα προεκλογικά σενάρια και την πραγματικότητα. Μέχρι τώρα κατάφερε να ξεπεράσει το αδιέξοδο επιδιδόμενη αποκλειστικά στην επικοινωνιακή διαχείριση των αντιφάσεων της. Κινείται με τακτικισμούς».

Ο κ. Κεγκέρογλου στάθηκε στην έλλειψη στρατηγικού σχεδίου, αφού όπως είπε εγκατέλειψε από  τις πρώτες κιόλας μέρες την κορυφαία δέσμευση για διεθνή διάσκεψη για το χρέος και για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.

«Ο στόχος των διαπραγματεύσεων δεν είναι  πλέον η έξοδος από το πρόγραμμα και η ένταξη στην προαιρετική πιστωτική γραμμή, αλλά η επίτευξη συμφωνίας για το 3ο πρόγραμμα.

Με την επικοινωνιακή διαχείριση των διαπραγματεύσεων, τη γκρίζα προπαγάνδα: Ονόμασε κερδισμένο χρόνο και ανάσα, το χαμένο διάστημα και την αναβολή. Επεδίωξε τη συνέχιση της δανειακής σύμβασης χωρίς δεσμεύσεις αλλά, υπέγραψε παράταση της σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης, χωρίς χρηματοδότηση μέχρι τον Ιούνιο», είπε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της ομιλίας του (Δείτε το σχετικό βίντεο) ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για τη συνέχιση του έργου που ξεκίνησε στο πλαίσιο Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης, που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να εξασφαλιστεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλα τα άτομα και τις οικογένειες τους που βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας...