Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο, ζητούν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί

 Την επαναλειτουργία  του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο  συζήτησαν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί κατά τη χθεσινή τους συνέλευση στο ξενοδοχείο "Rex", στην Καλαμάτα,  .
  Αυτό τόνισε ο γ.γ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Παναγιώτης Ρούσσος. «Θέλουμε να ξαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος», παρατήρησε ο κ. Ρούσσος και σημείωσε: «Δεν μπορεί να υπάρχει κράτος και να μην υπάρχει σιδηρόδρομος. Δεν είναι δυνατόν να στρώνουν καινούργια γραμμή, να χαλάνε εκατομμύρια ευρώ και μετά να καταργούν το τρένο. Εμείς έχουμε πονέσει το σιδηρόδρομο. Δεν είναι εικόνα του σιδηροδρόμου η τωρινή. Τα έχουν εγκαταλείψει όλα. Να πουλήσουν το άχρηστο υλικό που το έχουν και ρημάζει. Και χρήματα θα πάρουν και το τοπίο θα αλλάξει, θα ομορφύνει η εικόνα. Τα κτήρια του ΟΣΕ, τους σταθμούς, γιατί δεν τα δίνουν για αξιοποίηση; Οι σπουδαγμένοι, οι πανεπιστημιακοί τα κάνουν αυτά».
   Για τη συνέλευση ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να συναντιόμαστε, να ενημερώνουμε και να επικοινωνούμε» και πρόσθεσε: «Ενημερώνουμε για ό,τι ενδιαφέρει τους συνταξιούχους του σιδηροδρόμου και όχι μόνο. Εχουμε 3.000 μέλη και πηγαίνουμε σε όλη την Ελλάδα. Πρόσφατα πήγαμε στη Λάρισα, στη Λαμία, στην Ελάτεια, στην Πάτρα. Θα κατεβαίναμε πιο νωρίς στην Καλαμάτα -είχαμε έρθει και πέρυσι- αλλά πέσαμε στις εκλογές».
sidirodromikanea.blogspot.gr