Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Β.Νανόπουλος : Ισότιμη μεταχείριση θέλουν οι δημότες και όχι ρεβανσισμό

Συμμαχία Πολιτών - Β.Νανόπουλος

Δελτίο Τύπου 18.3.2015 

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της δευτέρας 16.3.15 και προ ημερησίας διατάξεως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Βασίλης Νανόπουλος, έθεσε το θέμα των σχέσεων και της συμπεριφοράς του δήμου προς τους δημότες και συλλόγους .

Η θέση της "Συμμαχίας Πολιτών" είναι ότι ο Δήμος οφείλει να εξυπηρετεί τους δημότες σωστά , άμεσα  και ισότιμα .

Οι επιχορηγήσεις σε συλλόγους και σωματεία πρέπει να γίνονται με κριτήρια τον αριθμό ενεργών μελών, τη δραστηριότητα, τις ανάγκες, και με ετήσιο προγραμματισμό, όχι αποσπασματικά και κατά περίπτωση, όπως γίνεται μέχρι τώρα.

Σήμερα η δημοτική αρχή κάνει διακρίσεις στους δημότες χωρίζοντας τους φίλους και ψηφοφόρους της από εκείνους που δεν την  ψήφισαν,  προωθεί τις πελατειακές σχέσεις και αδιαφορεί για όσους δεν είναι ημέτεροι .

Τα δυο τελευταία παραδείγματα που δεν απαντήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο :

1. Γιατί δεν υπογράφει ακόμα ο κ.  Πνευματικός την επιταγή επιχορήγησης της Ολυμπιάδας  Άσσου Λεχαίου 2004 για το έτος 2014 παρότι έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο στις 19.3.14 και έχει εγκρίνει ο επίτροπος την 4.6.14  ενώ αντίθετα σε συλλόγους που ο πρόεδρος ήταν υποψήφιός του έχει δώσει προ πολλού  τα χρήματα ;

2. Γιατί δεν απαντά η ΔΕΥΑΚ στον εξωραϊστικό σύλλογο Ντράσσας Γαλατακίου  στην από 19.12.14 επιστολή του προέδρου του κ Γιάννη Τσαντίκου με θέμα <<προβληματικοί λογαριασμοί ύδρευσης >> ;

3. Για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών της Τρίπολης στην Κορινθία  που τέθηκε επίσης προ ημερησίας διατάξεως  η θέση μας είναι η εξής : Eφόσον η διαλογή γίνει από ΚΔΑΥ με τις κατάλληλες υποδομές και άδειες και κυρίως το υπόλειμμα διατεθεί σε νόμιμο ΧΥΤΑ ή επιστραφεί στην Τρίπολη δεν έχουμε πρόβλημα .  

Θα αντιδράσουμε όμως εάν μεταφερθεί το υπόλειμμα σε χωματερές του δήμου Κορινθίων.


Κόρινθος 18.3.2015