Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ανώτερος ο Ατρόμητος με... λάθος πέναλτι "πάτησε" 2 - 0 τον Παναθηναϊκό

Ανώτερος Ατρόμητος, κατώτερος ΠΑΟ και... διαιτητής «τέλειωσαν» τον τίτλο
Το αήττητο σερί των 8 αγωνιστικών του Παναθηναϊκού σταμάτησε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο (2-0) και μαζί οι τελευταίες ελπίδες των «πρασίνων» για τον τίτλο, ιδιαίτερα σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τον Αστέρα Τρίπολης. 
Για 4η φορά στα τελευταία 5 ματς πανηγύρισαν οι «κυανόλευκοι» του Νίκου Νιόπλια, χάρις στα γκολ των Μαρσελίνιο (10΄) και Ούμπιδες (59΄πεν.).

Σοβαρά παράπονα των «πράσινων» για τη διαιτησία του Δασκαλόπουλου και ιδιαίτερα για τον καταλογισμό του ανύπαρκτου πέναλτι του Ταυλαρίδη στον Λαζαρίδη με το οποίο οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη.
Πέταξε το... Περιστέρι για τον ΠΑΟ, νίκες για ΠΑΟΚ, Ξάνθη και Λεβαδειακό

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Μπεργκ στο 8΄ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ ο Γκορμπούνοφ, ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Ο Μαρσελίνιο στο 10' πέρασε στο σπριντ... σα σταματημένο τον Τριανταφυλλόπουλο και με όμορφο πλασέ έβαλε μπροστά τον Ατρόμητο (1-0).
Το γρήγορο γκολ ανέβασε τη ψυχολογία των παικτών του Νίκου Νιόπλια, που προσπάθησαν να «χτυπήσουν» ξανά στην αντεπίθεση, με τους Ούμπιδες και Μαρσελίνιο να φτάνουν δύο φορές σε θέσεις βολής, αλλά στην πρώτη το πλασέ του Αργεντινού κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Στιλ, ενώ στη δεύτερη ο Βραζιλιάνος αστόχησε.

Οι «πράσινοι» αιφνιδιάστηκαν από το τέρμα που δέχτηκαν και δεν κατάφεραν να βγάλουν τη μεγάλη φάση στην εστία του Γκορμπούνοφ. Είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, ιδιαίτερα μετά το 20λεπτο, χωρίς, ωστόσο, να είναι ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο και σ' αυτό ευθυνόταν αποκλειστικά ο διαιτητής, Δασκαλόπουλος. Ο ρέφερι από την Κόρινθο, εκτός από τα συνεχόμενα φάουλ που σφύριζε εκατέρωθεν με συνέπεια να εκνευρίσει τους παίκτες, στο 59΄ καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου που δεν θα το έδινε ούτε ο πιο φανατικός οπαδός της ομάδας του Περιστερίου.

Ο Ταυλαρίδης έδιωξε κανονικά τη μπάλα σε διεκδίκηση με το Λαζαρίδη και προς γενική έκπληξη ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Παρά την προσωρινή απόκρουση του Στιλ στην εκτέλεση του Ούμπιδες η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (2-0).

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 65΄, όταν ο Δώνης ανέτρεψε το Ναπολεόνι ενώ έβγαινε μόνος του με το Στιλ και δικαιολογημένα είδε την 2η κίτρινη κάρτα από το Δασκαλόπουλο.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ν.Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κοντοές, Νάστος, Δημούτσος (88΄ Κιβρακίδης), Ούμπιδες, Ναπολεόνι (80΄ Καράσκο), Μαρσελίνιο (61΄ Μπρίτο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου):
Στιλ, Κουτρουμπής, Λαγός (21΄ Δώνης), Νάνο, Ταυλαρίδης, Καρέλης (55΄ Νίνης), Ατζαγκούν, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Μπεργκ, Πέτριτς (68΄ Μέντες).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ