Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πολικές θερμοκρασίες και την Πέμπτη! Πυκνή χιονόπτωση, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνα

Προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης στην ΑττικήΕνώ για την Πέμπτη στα δυτικά περιμένουμε λιακάδα, στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε νεφώσεις που θα πυκνώνουν τοπικά με λίγες βροχές, χιονόνερο και χιόνια κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Ειδικότερα
οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι ο Βόλος, η Λαμία, η Ιστίαια, η Κύμη, η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Αττική, η Θήβα, η Λιβαδειά, η Κόρινθος, η Νεμέα, η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κάσος, η Κάρπαθος και η Κως.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά ακόμη και 8 μποφόρ αλλά αργότερα θα εξασθενίσουν. Παγετό και μάλιστα ολικό θα έχουν πολλές περιοχές κυρίως της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 εως 7 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από -3 εως 10 βαθμούς κελσίου και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 2 εως 10 βαθμούς κελσίου.
Πυκνή χιονόπτωση, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Λόγω των καιρικών συνθηκών, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Π.Ο. Πεντέλης - Ν.Μάκρης από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου έως στη Διασταύρωση Αγ.Πέτρου και στη Λ.Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς Καζίνο.