Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ "ΧΙΤΛΕΡΙΚΑ" ΣΧΟΛΕΙΑ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις ύβρεις του υπουργού Παιδείας Άρη Μπαλτά για τα «χιτλερικά» σχολεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς, απευθυνόμενος σήμερα σε εκπροσώπους των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, εκτόξευσε βαρύτατες ύβρεις, υποστηρίζοντας ότι το εγχείρημα των σχολείων αυτών «μοιάζει σχεδόν έως και χιτλερικό». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτή είναι η ιδεολογική του άποψη.
Στην ίδια συνάντηση, ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δ. Χασάπης  επιτέθηκε στους εκπροσώπους των σχολείων, λέγοντας ότι δεν διοικούν τίποτα, καθώς δεν είναι αξιολογημένοι.
Μετά τις ύβρεις και την επιθετικότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των πειραματικών σχολείων υπέβαλαν την παραίτησή τους.  
Αποδεικνύεται, σήμερα, με τον πιο έμπρακτο τρόπο, ότι η συγκυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου, αιχμάλωτη σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες, ήρθε να γκρεμίσει ακόμη και θεσμούς που έχουν δικαιωθεί στο πέρασμα του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των πιο καταξιωμένων θεσμών στο χώρο της Παιδείας.  
Ένας Μπαλτάς και ένας Χασάπης στο χώρο της Παιδείας.