Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

H AEK δεν βλεπόταν , γλίτωσε από κάζο, Προέλαση για Παναχαϊκή, τεσσάρα ο Απόλλων


Η ΑΕΚ είδε κι έπαθε να κάμψει την αντίσταση του Άλιμου στην Καισαριανή 1-0, με εκτέλεση πέναλτι του Αραβίδη στο 90+1. Σε ανύπαρκτο πέναλτι αστόχησε ο Μάνταλος στο 68', με 10 ο Αλιμος από το 67'.

Εστω και με αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ έκλεισε τον πρώτο γύρο στον 1ο όμιλο της Football League με 11 νίκες και μια ισοπαλία, ενώ στα θετικά για την Ενωση είναι η πρώτη εμφάνιση του Αρη Σοϊλέδη με την φανέλα της.
Προέλαση για Παναχαϊκή, τεσσάρα ο Απόλλων Η ΑΕΚ στη χειρότερη φετινή της εμφάνιση χρειάστηκε να φθάσει στον πρώτο λεπτό της καθυστέρησης για να πετύχει το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση με τον Άλιμο, στο γήπεδο της Καισαριανής που είχε ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα».
Ο Μπρέσεβιτς επιχείρησε σουτ, ο Καραμέρης βρήκε την μπάλα με τα χέρια, ο Χρήστος Αραβίδης σημάδεψε στο κέντρο της εστίας του Βλάχου και με τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα, χάρισε στην ΑΕΚ την 11η νίκη της σε 12 παιχνίδια.
Λίγη ώρα νωρίτερα ο διαιτητής Κορδολαίμης (Αν. Αττικής) είχε γίνει ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Συγκεκριμένα στο 67' σφύριξε πέναλτι για σπρώξιμο του Νικολόπουλου στον Λαμπρόπουλο σε εναέρια μονομαχία.
Ο τερματοφύλακας του Αλιμου «ψάρεψε» τον Μάνταλο, διώχνοντας στη δεξιά γωνιά την μπάλα του, δίνοντας περισσότερη δύναμη στους εννέα συμπαίκτες του, καθώς στις διαμαρτυρίες ο Νικολόπουλος είδε την 2η κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε. Η ΑΕΚ δεν βλεπόταν. Ο Δέλλας επέλεξε τον Ζόριτς για οργανωτή στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Αλιμος ήταν αυτός που πλησίασε στο γκολ με τον Μπέριεξ στο 40΄.
Στην επανάληψη ο Μάνταλος ανέλαβε αντί του Ζόριτς να συμμαζέψει το παιχνίδια της ΑΕΚ και με εξαίρεση τα δύο πέναλτι, η Ένωση απείλησε μόνο στο 63' όταν οι Μάνταλος, Πλατέλλας και Μπρέσεβιτς απέτυχαν να σκοράρουν στην ίδια φάση.'
Άλιμος: Βλάχος, Καρδάρης, Κουμπαρούλης, Νικολόπουλος, Γαβριήλ, Μπονγκ, Μπέριεξ (72' Ελευθεριάδης), Παντελής, Σαγανάς, Καραμέρης, Σταύρου (92' Ρούπι).
ΑΕΚ: Ανέστης, Πεταυράκης (78' Σοϊλέδης), Ρόβας (73' Ντούνης), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Αραβίδης, Ζόριτς (46' Μάνταλος), Μπρέσεβιτς.


Η Παναχαϊκή χωρίς να δυσκολευτεί επικράτησε του Αχαρναϊκού στην Πάτρα με 2-0 και πήρε ξανά αέρα τεσσάρων βαθμών από τα Χανιά στη 2η θέση του 1ου ομίλου της Football League, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον πρώτο γύρο.

Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε την Ερμιονίδα στη Ριζούπολη με το χορταστικό 4-2 και εδραιώθηκε στην 4η θέση, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να αποσπάται τέσσερις επίσης βαθμούς από τη σημερινή της αντίπαλο.
Η Παναχαϊκή χωρίς να δυσκολευτεί επικράτησε του Αχαρναϊκού στην Πάτρα με 2-0 και πήρε ξανά αέρα τεσσάρων βαθμών από τα Χανιά στη 2η θέση του 1ου ομίλου της Football League, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον πρώτο γύρο.
Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε την Ερμιονίδα στη Ριζούπολη με το χορταστικό 4-2 και εδραιώθηκε στην 4η θέση, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να αποσπάται τέσσερις επίσης βαθμούς από τη σημερινή της αντίπαλο
Στις επιτυχίες επέστρεψε ο Παναιγιάλειος, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Φωστήρα 2-0 για τη μόλις 4η νίκη του στο πρωτάθλημα.


H 13η αγωνιστική
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Παρασκευή, 16/01
Επισκοπή - Χανιά 0-1 (83΄ Μαρτσάκης)
Κυριακή, 18/01
Παναχαϊκή - Αχαρναϊκός 2-0 (23' Στεργίδης, 35' Ζλατκόφσκι)
Παναιγιάλειος - Φωστήρας 2-0 (14' Σεχολάρι, 68' Μίλιεβιτς)
Απόλλων Σμύρνης - Ερμιονίδα 4-2 (32' Φαρινόλα, 43', 72' Κυβελίδης, 59' Βέντερσον / 53' Παπανικολάου, 86' Κοντοσπύρος)
Άλιμος - ΑΕΚ 0-1
Καλλιθέα - Πανηλειακός 3-0 (άνευ αγώνα)