Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Ο Αντώνης Σαμαράς, από τη Χαλκίδα: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βολεμένων – Θα νικήσει η ΝΔ


Αισιόδοξος πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει στις επερχόμενες εκλογές εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τη Χαλκίδα, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βολεμένων.
«Έρχομαι να σας μεταφέρω το μήνυμα της νίκης που θα λυτρώσει τον ελληνικό λαό» είπε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει «την ίδια απάντηση που πήρε και στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Σας λέω με βεβαιότητα ότι δεν θα νικήσει απλώς η παράταξη, αλλά θα νικήσει η Ελλάδα σε αυτές τις εκλογές. Βρίσκονται σε σύγχυση και σε συνέδρια διαρκείας. Λένε ότι κάνουμε εμείς εκστρατεία φόβου. Εκείνοι τρομοκρατούν τον κόσμο με αυτά που λένε οι ίδιοι».

«Στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου κυριαρχεί η λέξη Grexit. Η κοροϊδία και ο τρόμος είναι τα δικά τους όπλα. Μία μειοψηφία έσυρε την χώρα σε εκλογές που δεν ήθελε η πλειοψηφία και στην συνέχεια κορόιδεψαν εκείνους με τους οποίους συμμάχησαν. Λένε ότι σχεδιάζουν να συνεργαστούν με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ΚΚΕ ούτε να τους ακούσει δεν θέλει ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι δύναμη που θέλει να βγάλει την χώρα από την ΕΕ».
Αναρωτήθηκε, δε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. «Για να δραπετεύουν οι φυλακισμένοι; Έχουν διακηρυγμένη θέση ότι θέλουν να διαλύσουν την Αστυνομία. Και μετά απορούν γιατί μειώνεται το μικρό προβάδισμά τους. Λένε τώρα ότι δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες. Αλλά όλα όσα λένε είναι μονομερείς ενέργειες. Το να μην πληρώσεις τόκους και χρεολύσια είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας. Το ελληνικό χρέος και το έχουμε διαπραγματευθεί και το έχουμε κουρέψει περισσότερο από 40% χωρίς να έλθουμε σε σύγκρουση με κανέναν» επισήμανε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, υποστήριξε πως αν εφαρμοστούν όσα λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η χώρα θα χάσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ, τις αγροτικές επιδοτήσεις, τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και την πιστωτική επέκταση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συζητήσει από την αρχή όλους τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτι που δεν γίνεται. Κάποιοι πάνε να τινάξουν στον αέρα όλα εκείνα που πετύχαμε» ανέφερε.
Ο κ. Σαμαράς μίλησε και για όσα κάνει και θα συνεχίσει να κάνει η κυβέρνηση: «Στα τελευταία δυόμισι χρόνια προωθήσαμε τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος και τη μείωση της γραφειοκρατίας που κόβουν χιλιόμετρα στις ουρές. Κάναμε μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ύφεσης και μνημονίων. Από εδώ και μπρος μπαίνουμε σε μία καινούργια εποχή αληθινής ανατροπής με ανάπτυξη, επενδύσεις, εξαγωγές, ιδιωτικοποιήσεις, αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου. Πάρτε την επένδυση στο Ελληνικό που την ξεμπλοκάραμε. Προωθήσαμε τις συμβάσεις παραχώρησης για τα περιφερειακά αεροδρόμια και έδωσαν 1,4 δισεκ. προσφορά. Ο ΣΥΡΙΖΑείναι στα κάγκελα ότι δήθεν πουλήσαμε, δεν πουλήσαμε, παραχωρήσαμε. Καταργήσαμε το άσυλο παρανομίας στα πανεπιστήμια», είπε.
Την ίδια στιγμή, επανέλαβε ότι διακηρυγμένος στόχος είναι παράλληλα με την ανάπτυξη οι φορολογικές μειώσεις παντού και πρόσθεσε ότι ακόμη και τα προηγούμενα χρόνια σε δύσκολες συνθήκες έγιναν μειώσεις φόρων, προστατεύτηκε η πρώτη κατοικία, ρυθμίστηκαν τα χρέη σε 100 δόσεις. Στο εξής, πρόσθεσε, «ο ανώτατος φόρος θα πέσει στο 33% από το 42%. Στις επιχειρήσεις θα υπάρξει ενιαίος φόρος στο 15% ενώ θα μειωθεί και ο ΦΠΑ. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο και τα έσοδα θα δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν θα μειωθούν άλλο ούτε οι συντάξεις ούτε τα εισοδήματα. Είμαστε στην περίοδο που έχουν αρχίσει οι αυξήσεις. Αλλά θα πάμε ομαλά. Κλείσαμε τρεις δύσκολους προϋπολογισμούς, τώρα δεσμεύομαι, όχι μείωση συντάξεων, μείωση του ΕΝΦΙΑ από το 2015 επαναφορά συντάξεων για υπερήλικες και ομογενείς Ποντίους και Βορειοηπειρώτες».
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «το Σάββατο θα παρουσιάσω στον ελληνικό λαό πλήρως το πρόγραμμά μας για την οικονομία. Ό,τι δίνουμε το δίνουμε για πάντα. Ό,τι σας υπόσχονται χωρίς να σας λένε από που θα τα βρουν ή σας κοροϊδεύουν θα σας τα πάρουν πίσω στο πολλαπλάσιο».
Αναφέρθηκε και στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λέγοντας ότι «γίνονται έργα 1,3 δισεκ. ευρώ και από το ΕΣΠΑ 1,9 δισεκ. ευρώ. Η κυβέρνηση ολοκληρώνει τις εργασίες στον ΠΑΘΕ ενώ ολοκληρώσαμε τα έργα στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Ιδρύουμε κέντρο έρευνας επιχειρηματικής καινοτομίας. Προχωρούμε στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Το νοσοκομείο της Χαλκίδας θα έχει τελειώσει το 2016 και θα έχει παραδοθεί. Οι παρακάμψεις της Νότιας Εύβοιας έχουν δρομολογηθεί κι αυτές ώστε να αποκτήσει ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Στη Βοιωτία επιλύθηκε το ζήτημα της λίμνης Κωπαΐδας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ ενισχύουμε και το Νοσοκομείο Λειβαδιάς. Η Στερεά Ελλάδα και η Ήπειρος θα μετατραπούν σε πρωταθλητές ανάπτυξης».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς επανήλθε στην επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Μας λένε ότι εκείνα που είχαμε υποσχεθεί το 2012 δεν τα κάναμε. Κάναμε το πρώτο και το μεγαλύτερο, δεν άφησε αυτή η παράταξη την χώρα να κατρακυλήσει στην έξοδο από το ευρώ και την χρεοκοπία. Η χώρα ταλαιπωρήθηκε πολύ αλλά τα χειρότερα τα αποφύγαμε. Το τί σημαίνει χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ δεν το είδε η χώρα. Το τί σημαίνει κλειστά ΑΤΜ και τράπεζες δεν το είδε και δεν θα το δει». Μίλησε για τους μετανάστες διακρίνοντας εκείνους που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες και έχουν δικαίωμα να ζητούν άσυλο από εκείνους που έρχονται χωρίς να έχουν το δικαίωμα να ζητούν άσυλο κάτι που έχει δεχθεί η Ευρώπη. Μερικοί στην Ελλάδα δεν το έχουν καταλάβει, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει μαζικά ιθαγένεια και ασφάλιση σε όλους τους μετανάστες. Βλέπετε τί γίνεται στην Ευρώπη. Σήμερα στο Παρίσι είχαμε μακελειό με 12 νεκρούς ενώ εδώ κάποιοι προσκαλούν ξένους μετανάστες. Ο λαϊκισμός θέλει να μας γυρίσει πίσω. Ποιά είναι η βασική αιτία; Δεν θέλουν να χαθούν τα προνόμια των βολεμένων του κρατισμού. Θέλουν να επιστρέψουν οι Φωτόπουλοι, θέλουν να χρεοκοπήσει η χώρα για να κερδίσουν οι επιτήδειοι που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Τα συμφέροντα των βολεμένων και των κερδοσκόπων της δραχμής εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ»