Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΠΥΡΡΕΙΟΣ ΝΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε 25 Ιαν 15

Η διαφορά του νικητή των ελληνικών βουλευτικών εκλογών κ.Τσίπρα από τον δεύτερο κ.Σαμαρά είναι μεγάλη, δεν παύει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς συνεργάτες να εκπροσωπεί το 1/3 των Ελλήνων.
Οι εκλογές που προκλήθηκαν με την ευκαιρία ανάδειξης του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας από τους κ.κ. Τσίπρα, Καμένο, Μιχαλολιάκο και Κουβέλη ανέτρεψαν την Κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου και ανέδειξαν μία άλλη πολιτική βούληση από τον ελληνικό λαό, απομακρύνοντας πολλούς πολιτικούς που μονοπώλησαν την ελληνική κοινωνία ως βουλευτές και υπουργοί για πολλά χρόνια.
Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αύριο αυτοδύναμος και δημιουργήσει μία Κυβέρνηση με 151 βουλευτές θα θυμίσει τις κυβερνήσεις Καραμανλή και Μητσοτάκη παλαιότερα, εύθραυστων μορφών, που οι Πρωθυπουργοί ήταν όμηροι εσωκομματικών διαφωνιών. Σε οποιοδήποτε δομικό νομοσχέδιο η επιβίωση της κυβέρνησης θα εξαρτάται από την προσωπική βούληση ενός βουλευτή, ο οποίος θα μπορεί για ιδεολογικούς λόγους να αποσύρει την στήριξη του.
Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχθεί τη συμμετοχή του κ.Καμένου με τις κόκκινες γραμμές του στην κυβέρνηση της χώρας η συνύπαρξη του βαθιά θρησκευόμενου αρχηγού των ΑΝΕΛ και του άθεου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μία πειραματική σχέση αμφιβόλου διάρκειας. Ακόμη και η ορκωμοσία της Κυβέρνησης θα είναι ένα ζητούμενο αν θα γίνει με παπά ή χωρίς ή ακόμα χειρότερα σε διαφορετικά δωμάτια.
Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχθεί μία κυβέρνηση  χωρίς συνεργασίες, με την ανοχή των άλλων, είναι πολύ αμφίβολο αν η ελληνική κοινωνία έχει προοδεύσει τόσο πολύ ώστε να επιδεικνύει αντοχή σε ανοχή. Μάλλον η ανοχή στην κοινωνία μας εννοείται ακόμα δυστυχώς πιο πολύ ως συναλλαγή.
Η επόμενη ημέρα της Κυβέρνησης, που δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί, εκ του αποτελέσματος θα αποτελέσει το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον κ.Τσίπρα. Επειδή η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, δεν μένει να δούμε αν η 26η Ιανουαρίου θα είναι η επόμενη ημέρα ή θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε σε πολιτική αστάθεια εκ νέου, διαλύοντας όποια ελπίδα αναγέννησης της χώρας…
 
thedayaftergr.blogspot.gr