Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Νίκος Παππάς παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου και αναλαμβάνει τα μυστικά του στη νέα Κυβέρνηση της Ελλάδας, θυμίζοντας τους προηγούμενους πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής που κατά μία περίεργη σύμπτωση αποχώρησαν όλοι πριν από τον Πρωθυπουργό που υπηρετούσαν, αδιευκρίνιστα. 
Κατά μία άλλη πιο διαβολική σύμπτωση λίγο μετά την αποχώρησή τους αποχώρησαν και οι Πρωθυπουργοί της χώρας, απομονωμένοι και ηττημένοι.
Φυσικά πιο ηττημένη ήταν η Ελλάδα και οι πολίτες της τελικά που παρά τους φαύλους κύκλους θυσιών κατέληγαν στο ίδιο αποτέλεσμα. Μία Ελλάδα χρεωμένη, χωρίς ανάπτυξη και με μία άλλη Κυβέρνηση με άλλα πρόσωπα, που λίγο ως πολύ έφερνε τα ίδια αποτελέσματα, κερδίζοντας την απογοήτευση και καταψήφιση του λαού, θυμίζοντας τη ρήση ότι τα κάστρα πέφτουν πάντα από μέσα.
Φυσικά τα χρέη είναι χρέη στα χέρια των ξένων δανειστών και τα κατασχετήρια παραμένουν με ανοικτή ημερομηνία εγγραφής. 
Η επανάσταση είναι πάντα μία λύση αλλά η ιστορία έχει αποδείξει κατ' επανάληψη ότι αυτός που στερείται ηθικού ερείσματος είναι πάντα ο ηττημένος. Σε αυτές δε τις περιπτώσεις συνήθως ο ενορχηστρωτής διαφεύγει στο τέλος και ο λαός δυστυχεί.
Ας ευχηθούμε αυτή τη φορά ότι δεν θα χρειαστεί να δούμε και πάλι την ίδια εξέλιξη, θα εργαστούν μαζί ο νέος Πρωθυπουργός με τον στενό συνεργάτη του μέχρι το τέλος της αναγέννησης της χώρας και θα αποχωρήσουν μαζί στο τέλος της τεραετίας αν το αποφασίσει ο λαός.
Ίσως και για αυτό ο κ.Τσίπρας έχει εξαγγείλει τη συγκέντρωση των εξουσιών των εκλεγκτικών μηχανισμών στον στενό συνεργάτη του. Για να τελειώνουμε το γρηγορότερο.  Οι καιροί ου μενετοί... 

thedayaftergr.blogspot.gr