Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδεθείτε!

syriza-sygkroush
Η επιλογή του Σαμαρά – Βενιζέλου για τον Σταύρο Δήμα ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν περπατά. Ίσως και να μην ήθελαν να περπατήσει για να αποφύγουν να ζήσουν το νέο μνημόνιο..

Κάποιοι, φερόμενοι ως «κεντροαριστεροί» ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά και οι αμφιταλαντευόμενοι της ΔΗΜΑΡ, δεν βρίσκουν κανένα άλλοθι σε ένα κεντροδεξιό πρόεδρο της Δημοκρατίας που μάλιστα παραμένει και αντιπρόεδρος της ΝΔ. Έχοντας παρακαλέσει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για κάποιο άλλοθι.

Οι ΑΝ.ΕΛ και η ΔΗΜΑΡ που κατά την επόμενη βουλή θα απουσιάζουν, ως οντότητες, αλλά στελέχη τους θα υπάρχουν μάλλον στο ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγουν να δώσουν μία κλωτσιά στην Ελλάδα και να τη στείλουν στις εκλογές, αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας και επέδειξαν την ίδια στάση, αρνούμενες να δώσουν τα φώτα τους σε μία συγκυβέρνηση. Δίνουν μία κλωτσιά για να κερδίσουν το εισιτήριο για μία θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες εκλογές είναι πολύ πιθανή. Με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα, το «παιδί» που ποτέ του δεν εργάστηκε, να είναι η ζωντανή απόδειξη πως η Ελληνική κοινωνία τίποτα δεν κατάλαβε και αναδεικνύει τους επαγγελματίες πολιτικούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να διαπραγματευτεί και όχι να σκίσει το μνημόνιο, άρα θα έχουμε περικοπές και νέους φόρους, χωρίς κάποιο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο. Τι απάντηση θα δώσει άραγε στο παλαιό βαθύ συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ, που του έχει δώσει το 20% της εκλογικής του δύναμης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να διαχειριστεί όλα τα τεράστια εθνικά θέματα που είναι όλα ανοικτά, όταν έχει υποστηρίξει το όνομα της Μακεδονίας για τα Σκόπια, όταν δεν έχει σαφή στάση για την ελεύθερη εκμετάλλευση της Ελλάδας για την ενέργεια στο Αιγαίο, όταν υποστηρίζει πως τα εκατομμύρια παράνομων μεταναστών, θα έχουν επίδομα ανεργίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται και το σενάριο του GREXIT από εχτές, είναι πάλι ενεργό..

Η κυβέρνηση αυτή είχε όλες τις δυνατότητες και την πολιτική (και μιντιακή) αποδοχή ακόμη και από την εποχή που συγκυβερνούσε με τη ΔΗΜΑΡ, να δώσει ανάσες και να αποδείξει πως νοιάζεται τον Ελληνικό λαό.

Αντί αυτού με τραγικά λάθη και μπόλικη αλαζονεία απέφυγε να παρουσιάσει ένα άμεσο αναπτυξιακό μοντέλο, πέρα από φόρους, φόρους, φόρους.

Μας «αξίζει» ένας ΣΥΡΙΖΑ που μέλημά του είναι να σπουδάζουν ελεύθερα οι ληστές τύπου Ρωμανού με τα καλάνικοφ.

Μας «αξίζει» ένας Πρωθυπουργός σαν τον Αλέξη Τσίπρα που δεν έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή του για να μας σώσει από την ανεργία..

Όχι ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε εργαστεί, αλλά λέμε τώρα, μήπως και είχαμε κάτι διαφορετικό.

Ας προσδεθούμε να το απολαύσουμε και αυτό.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος

www.tokentro.gr