Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Viohalco: Στην τελική ευθεία το Mare West

Viohalco: Στην τελική ευθεία το Mare West

Την άνοιξη του 2015 ανοίγει τις πύλες του ένα νέο εμπορικό κέντρο, το πρώτο τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Πρόκειται για το Mare West το οποίο υλοποιείται από την Viohalco και πρόκειται για εμπορικό κέντρο 15.000 τ.μ. σε σε ιδιόκτητη έκταση συνολικού εμβαδού 72.000 τ.μ. στην Κόρινθο.
Το νέο mall θα εξυπηρετεί την αγορά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου και αναμένεται να λειτουργήσει σε λίγους μήνες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η λειτουργία του νέου κέντρου καθυστέρησε περισσότερο από ένα χρόνο καθώς ήταν να λειτουργήσει στο τέλος του 2013, ωστόσο, η κακή συγκυρία έφερε καθυστερήσεις στην επένδυση που εκτιμάται ότι θα κυμανθεί γύρω στα 9-10 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την επιτυχία του εμπορικού κέντρου RIVER WEST στα Δυτικά προάστια της Αθήνας, η Viohalco διέκρινε και στην περιοχή της Κορίνθου την ανάγκη για ένα χώρο αγορών και αναψυχής διεθνών προδιαγραφών, που να συγκεντρώνει όλα όσα χρειάζεται σήμερα ο καταναλωτής. Βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του MARE WEST είναι η προνομιακή του θέση, σε κομβικό σημείο επί της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, η οποία επιλέχθηκε ώστε να διασφαλίζει την άριστη προβολή του εμπορικού πάρκου και την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση του επισκέπτη από την Κόρινθο, το Κιάτο, το Λουτράκι και το Άργος.
Το νέο εμπορικό πάρκο φαναμένεται να λειτουργήσει σε μια υπερ-τοπική αγορά με εξαιρετικά δημογραφικά χαρακτηριστικά και υψηλό, σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, διαθέσιμο εισόδημα. Έχοντας 300 μέτρα μέτωπο στη θάλασσα από τη μία και θέα στο κάστρο της Ακροκορίνθου από την άλλη, το MARE WEST θα φιλοξενήσει τις καλύτερες στο είδος τους αλυσίδες λιανικής καθώς και αναβαθμισμένους χώρους εστίασης και αναψυχής.
Έτσι, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να συνδυάζει ψώνια και ψυχαγωγία σε ένα εμπορικό πάρκο με άπλετο φως και μοναδική ατμόσφαιρα.
Με την επένδυση αυτή, η εταιρία φιλοδοξεί να αναβαθμίσει περαιτέρω την περιοχή, με σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες, αναπτύσσοντας ένα έργο που θα προσελκύσει τους κορυφαίους και πιο επίκαιρους μισθωτές της αγοράς. Ήδη βαίνουν προς ολοκλήρωση οι συμφωνίες μισθώσεων για το 75% του MARE WEST, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, κάνει το πρώτο της βήμα εκτός Αττικής μισθώνοντας κατάστημα 5.000 τ.μ. στο νέο εμπορικό πάρκο.
Η στρατηγική θέση, το εμπορικό και προϊοντικό μείγμα, ο σύγχρονος σχεδιασμός και οι υψηλές προδιαγραφές προσφέρουν στο MARE WEST σημαντικά πλεονεκτήματα και δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επιτυχία.
Σχετικά με την Viohalco SA
Η Viohalco SA, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext των Bρυξελλών καθώς και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι η μητρική εταιρία του ομίλου Viohalco και κατέχει συμμετοχές σε περίπου 90 εταιρίες, επτά από τις οποίες, είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, FYROM και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι θυγατρικές του ομίλου ειδικεύονται στην παραγωγή προϊόντων χάλυβα και χαλυβδοσωλήνων, χαλκού και καλωδίων καθώς και προϊόντων αλουμινίου, με κύκλο εργασιών, που το 2013 ανήλθε σε 2,9 δισ. ευρώ και συνολική απασχόληση 8.000 περίπου εργαζομένων. Επιπλέον, ο όμιλος κατέχει σημαντική ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και έχει αξιοποιήσει ορισμένα από τα ακίνητα αυτά, υπό τη μορφή έργων ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας.