Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Μήνυμα του υπ. Παιδείας στους καταληψίες: Μαθήματα και το Πάσχα

katalipseis
 Αυστηρό μήνυμα προς τους καταληψίες έστειλε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μιλώντας στον Βήμα FM, προειδοποιώντας ότι αν συνεχιστούν οι καταλήψεις δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα και μέσα στο Πάσχα.
«Καταλήψεις παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται λίγο πριν την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Δεν είναι τυχαίο αυτό» είπε ο υφυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και προειδοποίησε ότι εάν οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις μέρες, θα ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει «να διεξαχθούν μαθήματα μέσα στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα».
Ο κ. Δερμεντζόπουλος πρόσθεσε: «Μέχρι τρεις μέρες κατάληψη δεν δημιουργεί πρόβλημα. Αλλά αν ενταθεί το φαινόμενο, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε πρόβλημα με τη διδακτέα ύλη και εκεί έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε είτε το Προεδρικό Διάταγμα είτε, αν δούμε ότι εντείνεται, να το τροποποιήσουμε και να εντάξουμε πέραν των ημερών του Πάσχα κάποια Σάββατα, ημέρες εορτών ή σχολικών εκδρομών. Θα το δούμε ανάλογα με την εξέλιξη».
Ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε, επίσης, πως «το υπουργείο Παιδείας δεν λαμβάνει, ούτε πρόκειται να λάβει μέτρα καταστολής, διότι ακούμε τα αιτήματα των μαθητών».


υστερογραφα