Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Με το κεφάλι ψηλά, νέοι και νέες! Υψώστε «Όχι» στην τεχνολογική χούντα!

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Πού να περίμενε κανείς ότι ένας άγνωστος ως χθες υποσμηναγός θα ξύπναγε την περασμένη Τρίτη τον υπνωτισμένο λαό μας με τη φράση « Έλληνες, κρατείστε το κεφάλι ψηλά!»… Και πού να περίμενε η νεολαία μας   ότι το παλικάρι αυτό, ο Σωτήρης Στράλης, θα ταπείνωνε εκείνη τη μέρα τον τεχνολογικό ολοκληρωτισμό αναγκάζοντας το σατανικό “F-16”  να… χορεύει ταπεινωμένο στο δικό του ρυθμό, σαν να έλεγε στους νέους μας: «Μην αφήνετε τους διαβόλους της τεχνολογίας να σας υποδουλώνουν, πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας»!...
Όλο και κάτι μας θυμίζει ότι η δόλια πατρίδα γεννοβολά συνεχώς φωτισμένα παλικάρια, όπως αυτός ο γενναίος υποσμηναγός! Μόνο που κανείς δεν ψάχνει να τα βρει, κανείς δεν ενδιαφέρεται να τα προβάλει και  να τα βάλει στη θέση της μούχλας όπου είναι θρονιασμένες η Διοίκηση, η Πολιτική,  η  Παιδεία, τα πάντα. Ιδέτε όμως πόσο γρήγορα διαπρέπουν τα Ελληνόπουλα που φεύγουν στα εξωτερικό και πόσο γρήγορα τα αναγνωρίζουν και τα «ψαρεύουν» τα ξένα πανεπιστήμια και οι μεγάλες επιχειρήσεις….

Διπλό είναι   το μήνυμα του ιπτάμενου υποσμηναγού, που δυστυχώς δεν θέλησαν να το ερμηνεύσουν τα κανάλια μας. Όταν λέει στους Έλληνες: «Κρατείστε το κεφάλι ψηλά», είναι σαν να τους λέει: «Αντισταθείτε και πάλι στην ξένη κατοχή όπως αντισταθήκαμε στο φασισμό του Μουσολίνι και του Χίτλερ». Από την άλλη, με την υπερήφανη επίδειξή του ψηλά στον αέρα, είναι σαν  να ψιθυρίζει στο αυτί της νέας και του νέου: «Μη γίνεσαι δούλος της τεχνολογίας, γίνε  αφεντικό της! Βάλε την να δουλεύει για σένα… Μη σκλαβώνεσαι ώρες ατέλειωτες στο κομπιούτερ και στο κινητό, μην  τρως το χρόνο σου σε ανούσια μηνύματα και επικίνδυνες ηλεκτρονικές επαφές. Κάνε την επανάστασή σου!... Αλλιώς θα καταφύγεις στον ψυχίατρο!..

Προσέξατε  τα παιδιά που παρέλασαν την Τρίτη σε Αθήνα, Πειραιά και επαρχίες; Αν και διαλεγμένα, πολλά  ήσαν  υπερτροφικά και άλλα τόσα, ιδίως  κορίτσια, ήσαν λιπόσαρκα, με προμηνύματα τροφικής ανορεξίας. Είναι χρέος των υπευθύνων (εκπαιδευτικών, παιδαγωγών, γονέων, ψυχολόγων, ακόμη και ιερωμένων)  να ενημερώσουν επειγόντως τους γονείς πόσα Ελληνόπουλα έχουν ψυχολογικά προβλήματα, πόσα έχουν καταφύγει (κρυφά ή φανερά) σε ψυχολόγους, πόσα καταπίνουν κάθε είδους χάπια και πόσα συμπεριφέρονται «παράξενα»... Είναι η μεγάλη ευκαιρία  για τον υπουργό Παιδείας να ανοίξει με τόλμη το παρθένο αυτό κεφάλαιο, οπότε  σίγουρα  θα πέσουμε όλοι από τα σύννεφα με τα ευρήματα που θα προκύψουν!..

Από τις παρελάσεις όμως  προκύπτει και ότι το υγιέστερο κομμάτι της νεολαίας  μας είναι οι στρατευμένοι, με κορυφαίους τους  αεροπόρους. Είναι τόσο γεμάτη η ημέρα τους, τόσο ταλαιπωρημένο το κορμί τους και τόσο απασχολημένο το μυαλό τους που δεν έχουν κανένα περιθώριο εσωστρέφειας  και ατέλειωτης ανταλλαγής «S.M.S.» με τους συντρόφους της… δυστυχίας τους!... Θυμάμαι ότι οι πιο συναρπαστικές στιγμές της νεανικής  μου ζωής ήταν όταν πετούσα με ανεμόπτερο πάνω από το Τατόι και την Πάρνηθα. Τότε ένοιωσα πόσο πιο ελεύθερος αισθάνεται κανείς όσο πιο ψηλά ανεβαίνει!...

Στα χρόνια της κατοχής και της αντίστασης δεν ξέραμε βέβαια τι πάει να πει «άγχος» και «στρες» και «ανασφάλειες» και «ανορεξιές». Οι ελάχιστοι τότε νευρολόγοι και  ψυχίατροι έψαχναν για πελάτες και οι μόνοι που δούλευαν πυρετωδώς ήσαν οι νεκροθάφτες και οι παπάδες λόγω χιλιάδων θανάτων από πείνα και εκτελέσεις. Δυστυχώς οι περισσότεροι από τους ανθρώπους της κατοχής, που έγιναν  μπαμπάδες και παππούδες, ευθύνονται γιατί περιέλουσαν με περίσσια στοργή τα μεταπολεμικά παιδιά και εγγόνια.  Έτσι, με τη συμβολή και της εξάχρονης κρίσης, βρήκαν άφθονη δουλειά οι ψυχολόγου, οι ψυχαναλυτές, οι διατροφολόγοι- και δεν συμμαζεύεται, ενώ θεριεύει σε βαθμό απίστευτο το ηλεκτρονικό έγκλημα, με θύματα τα παιδιά των «λαπτόπ» και των «κινητών»..

Ξέφυγα, θα πείτε, σήμερα από την πολιτική επικαιρότητα και από  τους «μπαχαλάκηδες» του Πανεπιστημίου και από το σκάνδαλο των 5.260 δημοσίων  υπαλλήλων (οι μισοί εκπαιδευτικοί!!!) που φυγάδευσαν ενάμισι δις , αλλά με ξάφνιασε αυτός ο τολμηρός υποσμηναγός με τις φράση του «Έλληνες, ψηλά το κεφάλι». Και σκέφθηκα ότι καιρός είναι να στρέψουμε όλοι το ενδιαφέρον  σε εκείνα τα παιδιά που χωρίς να το επιλέγουν και χωρίς να ευθύνονται, βαδίζουν δυστυχώς ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ, προς έναν… άκοπο,  ανεμπόδιστο και ξένοιαστο  κατήφορο!...Προφταίνουμε να τα ξεσηκώσουμε-και οι αποδώ και οι αποκεί- καθώς το πρόβλημα της νεολαίας τείνει να καταστεί ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!..
Ch.Passalaris@hotmail.com

Από τη Real News