Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ο Δένδιας… κάηκε νωρίς

Nikos-Dendias

Εδώ και αρκετό καιρό, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αναπτυσσόταν ένας…. ψίθυρος για τις φιλοδοξίες του Νίκου Δένδια στη μετά τον Αντώνη Σαμαρά εποχή, δηλαδή στη διεκδίκηση της ηγεσίας της Κεντροδεξιάς, εφόσον αποχωρήσει ο σημερινός πρόεδρός της και πρωθυπουργός, ανοίγοντας τέτοιο θέμα.
Σε αυτές ακριβώς τις αρχηγικές φιλοδοξίες “είδαν” αρκετοί και τους βαθύτερους λόγους της μετακίνησης του Νίκου Δένδια από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σημειώνοντας ότι δεν κατάφερε να προωθήσει δράσεις που θα έκαναν την ελληνική οικονομία να ανασάνει, στην πιο κρίσιμη στροφή της μάχης για την έξοδο από το Μνημόνιο, και τελικά… φυγαδεύτηκε σε ένα μεγάλο και θεσμικό υπουργείο, που τον αποσύρει από την πρώτη γραμμή, του δίνει ωστόσο τη δυνατότητα να καλλιεργήσει σχέσεις με την κομματική βάση.
Στη Β’ Αθηνών στην οποία θα είναι υποψήφιος άλλωστε, η εκλογή του κάθε άλλο παρά βέβαιη θεωρείται, μιας και θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη εκλογική Περιφέρεια της Ελλάδας, σε μια δυσμενή για τη Νέα Δημοκρατία κοινωνική συγκυρία, με τους περισσότερους εν ενεργεία υπουργούς να υπολογίζεται ότι δεν θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή, πληρώνοντας την οργή των πολιτών.
Μέσα σε λιγότερο από μια μέρα ωστόσο, με δυο “αυτογκόλ”, στο θέμα των “κόκκινων” δανείων απ’ τη μία, και της επιθετικής ρητορικής απέναντι στην Τουρκία απ’ την άλλη, τη στιγμή που οι γείτονες έκαναν… βαρκάδα στο Αιγαίο σήμερα, ο Νίκος Δένδιας μοιάζει να έχει ήδη κάψει το χαρτί του.
Ήδη από χθες υπήρχαν μουρμούρες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και στη Συγγρού για όσα είπε ο Νίκος Δένδιας για το θέμα των “κόκκινων” δανείων, ενώ σήμερα η κριτική αυτή έχει ενταθεί, χωρίς να διαφεύγει της προσοχής ότι δημοσίως τον “άδειασε” ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ένας από τους στενότερους πολιτικούς φίλους του Ευάγγελου Βενιζέλου.