Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Στη «μάχη» του Europa League Αστέρας, ΠΑΟΚ και Πάο


Στη «μάχη» του Europa League Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑστέραςMε τις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής, συνεχίζεται σήμερα η φάση των ομίλων στο Europa League. Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι έντονο, καθώς Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, δίνουν καθοριστικούς αγώνες για το μέλλον τους στην διοργάνωση.
 Στο πλαίσιο του 3ου ομίλου, ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχθεί (20:00, Novasports1) την Τότεναμ, με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον κρατήσει «ζωντανό» στην υπόθεση πρόκριση. Ο Στάϊκος Βεργέτης αναμένεται να στηριχθεί στην ενισχυμένη μεσαία γραμμή προκειμένου να κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας τους μεσοεπιθετικούς της αγγλικής ομάδας, που στον αγώνα του Λονδίνου έκαναν «πάρτι» συντρίβοντας την ελληνική ομάδα με 5-1.
Στον δεύτερο αγώνα του ομίλου, η Μπεσίκτας φιλοξενεί την Παρτιζάν με στόχο την νίκη που θα την φέρει πιο κοντά στην πρόκριση.

Παράλληλα και για τον 11ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται (22:05, ANT1) στην Φλωρεντία με αντίπαλο την πρωτοπόρο Φιορεντίνα, που επί της ουσίας έχει προκριθεί στον επόμενο γύρο, μετά την νίκη της με 1-0 στην Τούμπα. Ο Αγγελος Αναστασιάδης, που δεν θα έχει στην διάθεση του, τους Μακ και Ρατς, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με επιθετικούς προσανατολισμούς, καθώς δεν έχει να χάσει κάτι.
Αντίθετα, εφ΄όσον καταφέρει να επικρατήσει θα αυξήσει σημαντικά τις ελπίδες πρόκρισης, ενώ στον άλλον αγώνα του ομίλου, η Γκινγκάμπ φιλοξενεί την ουραγό Ντιναμό Μισνκ, με τους Γάλλους να είναι το φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Τέλος, για τον 5ο όμιλο, ο Πάο θα υποδεχθεί (20:00, Novasports2) την Αϊντχόφεν, με μοναδικό στόχο την νίκη, καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, οι ελπίδες πρόκρισης περιορίζονται στο ελάχιστο.  Ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής, προκειμένου οι «πράσινοι» να σκοράρουν.
Από την πλευρά τους, οι Ολλανδοί μετά την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με τον Παναθηναϊκό, έχουν την «πολυτέλεια» να παίξουν για δύο αποτελέσματα και να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στην πρόκριση.
Στον άλλον αγώνα του ομίλου, η Ντιναμό Μόσχας φιλοξενεί την Εστορίλ και με νίκη θα «σφραγίσει» την συμμετοχή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Από τους υπόλοιπους αγώνες, ξεχωρίζουν τα «ζευγάρια» Απόλλων Λεμεσού-Γκλάντμπαχ (1ος όμιλος), Κοπεγχάγη-Μπριζ (2ος), Σεντ Ετιέν-Ιντερ (6ος), Σεβίλη-Σταντάρ Λιέγης (7ος), Βόλφσμπουργκ-Κράσνονταρ και Έβερτον-Λιλ (8ος), Νάπολι-Γιούνγκ Μπόις (9ος), Ντινάμο Κιέβου-Ααλμποργκ (10ος) και Λόκερεν-Τραμπζονσπόρ (12ος).