Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Η αποκάλυψη του Ντάισελμπλουμ για το μέλλον της Ελλάδας

daisel

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι το Eurogroup θα στηρίξει την προληπτική γραμμή πίστωσης για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πάντως ότι τα επόμενα βήματα θα καθοριστούν μετά το τέλος της αξιολόγησης.
Ο πρόεδρος του Eurogroup χαιρέτησε, επίσης,, τα θετικά αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς και το γεγονός ότι η ανάπτυξη επιστρέφει έπειτα από «έξι δύσκολα χρόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, επεσήμανε πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ επιβεβαίωσε πως άρχισαν οι συζητήσεις για την προληπτική πιστωτική γραμμή.

Νωρίτερα ο Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο Eurogroup έδωσε διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει η βούληση από πλευράς Ευρωζώνης να βοηθήσει την Ελλάδα «όταν ολοκληρώσει, με ικανοποιητικό τρόπο, την αξιολόγηση και θελήσει υποστήριξη» προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Πάντως ο ίδιος παρέπεμψε στο Eurogroup του Δεκεμβρίου λέγοντας ότι «αυτό θα αποφασιστεί» τότε.
Απ’ την πλευρά του, ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν λύσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επισκεφθεί την Αθήνα ως το τέλος Νοεμβρίου.