Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

«Αστέρας» μόνο για ένα ημίχρονο , ηττήθηκε από την Τότεναμ, αλλά ακόμη ελπίζει...

 

Έχασε αλλά δεν... χάθηκε ο Αστέρας Τρίπολης,… κοίταξε στα μάτια την Τότεναμ. Το έκανε, όμως, μόνο για ένα ημίχρονο, το δεύτερο, και το πλήρωσε, αφού ηττήθηκε με 2-1 από τους Λονδρέζους. «Κέρδισε», όμως, το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου για την προσπάθεια και τις πέντε κλασικές χαμένες ευκαιρίες του β' ημιχρόνου, που μετουσιώθηκαν σε γκολ στο 90' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι – το κέρδισε ο ίδιος, όπως και την αποβολή του Φάτσιο - του Μπαράλες. 
Και αν στο 92' η κεφαλιά του Μπαντιμπανγκά, που έφυγε μόλις πάνω από το δοκάρι, έβρισε δίχτυα τώρα θα... μιλούσαμε τελείως διαφορετικά.
Συνοψίζοντας, αυτό που «πλήρωσε» απόψε στο (σχεδόν) κατάμεστο «Θ. Κολοκοτρώνης» η ομάδα της Αρκαδίας, ήταν 1) το ότι… πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το πρώτο ημίχρονο, όπου και οι Λονδρέζοι πήραν το προβάδισμα δύο τερμάτων, και 2) το ότι στο δεύτερο μέρος, οπότε και ήταν… Αστέρας δεν αξιοποίησε καμία εκ των πέντε κλασικών ευκαιριών που έκανε για να μπει νωρίτερα από το 90' στο «κόλπο».
Πλέον τα πράγματα για το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη, των τεσσάρων βαθμών στον όμιλο, έγιναν εξαιρετικά δύσκολα για την υπόθεση πρόκριση (που ούτως ή άλλως αποτελεί στόχο – υπέρβαση), αφού νίκησε και η Μπεσίκτας την Παρτίζαν, φτάνοντας μαζί με την Τότεναμ στους 8 βαθμούς.

Σε ό,τι αφορά στην εικόνα του αγώνα, όπως αναφέραμε ο Αστέρας πλήρωσε στο α' ημίχρονο την… έλλειψη διάθεσης για δημιουργία. Οι Αρκάδες περιορίστηκαν σε άμυνα στο δικό τους μισό του γηπέδου και έστω και αν δεν είχαν απειληθεί ουσιαστικά μέχρι το 37', οπότε και ο Τάουνσεντ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στη γραμμή του άουτ και εντός μεγάλης περιοχής από το Σανκαρέ, δεν δικαιούνταν κάτι περισσότερο στο ματς.
Η αμυντική τακτική του Αστέρα πήγε… περίπατο από την απερίσκεπτη ενέργεια (τάκλιν) του Σενεγαλάζου στόπερ, που έδωσε την ευκαιρία στους Λονδρέζους να λύσουν κατ' αυτόν τον τρόπο το… γόρδιο δεσμό που είχε στηθεί.
Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και πάλι ο Τάουνσεντ, με νέα ενέργειά του από τα αριστερά να βγάλει στο 42' τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής για τον Κέιν, που σχεδόν αφύλακτος νίκησε τον Κοσίτσκι για το 2-0 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η μετατόπιση του Άγγλου από τα δεξιά στα αριστερά ήταν το σημείο κλειδί στο α' ημίχρονο.


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως, ο Αστέρας έκανε ότι ακριβώς θα έπρεπε και στο πρώτο. Πίεσε ψηλά και έβγαλε επιθετική διάθεση, έχοντας μόλις στα 32'' τεράστια ευκαιρία με τον Τσοκάνη να φεύγει στην αντεπίθεση να πλασάρει τον Φορμ, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ. Στο 53' και στο 54' ο Πάρα σούταρε από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, τη μία άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φορμ και τη δεύτερη πάνω από τα δοκάρια.
Στο 65' ο Μάσα σούταρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, ενώ στο 84' ο Ζησόπουλος έπιασε έναν... κεραυνό από κοντά με τον Φορμ, ν' αποκρούει ενστικτωδώς με το ένα χέρι.
Καμία από τις προαναφερόμενες ευκαιρίες δεν κατέληξε σε γκολ, αλλά στο 89' ήρθε ο Μπαράλες να κερδίσει ένα (ανύπαρκτο είναι η αλήθεια) πέναλτι και να μειώσει στο 90 σε 1-2 κερδίζοντας και την αποβολή του Φάτσιο.
Αν, μάλιστα, η πολύ όμορφη κεφαλιά του Μπαντιμπανγκά στο 92' είχε ευτυχή κατάληξη (πέρασε μόλις άουτ) τώρα θα… μιλούσαμε για μία «επική» ισοπαλία.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ουσέρο, Μουνάφο (81' Γιαννιώτας), Τσοκάνης (60' Μπαντιμπανγκά), Μάσα, Ρόλε, Πάρα (84' Μπαράλες)
ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Φορμ, Βερτόνγκεν, Ντάιερ, Φάτσιο, Ντέιβις, Λαμέλα (46' Σολδάδο), Τάουνσεντ, Ντεμπελέ, Έρικσεν (63' Μέισον), Σταμπουλί, Κέιν (77' Παουλίνιο).