Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Νέα νίκη του Πούτιν επί του Ομπάμα! Είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον πλανήτη!

obama-putin

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κέρδισε τον τίτλο του πιο ισχυρού ανθρώπου στον πλανήτη, στη λίστα του περιοδικού Forbes, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μπαράκ Ομπάμα!
Η λίστα καθορίζει από αναλυτές και συντάκτες του Forbes, οι οποίοι κάνουν τις επιλογές τους με βάση την επιρροή των ηγετών σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά.
Στο Forbes διευκρινίζουν πως ισχυρός δεν σημαίνει και… καλός, αλλά επισημαίνουν πως ο Πούτιν έκανε και φέτος επίδειξη δύναμης σε διάφορους τομείς, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε πολιτικό, με τη στρατηγική του στην Ουκρανία και το “κατόρθωμά” του να προσαρτήσει την Κριμαία.
Ο Ομπάμα βλέπει λοιπόν για δεύτερη φορά την… πλάτη του Πούτιν, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κινέζος Πρόεδρος, Ξι Τζινπίνγκ.
Το Top 10 συμπληρώνουν ο Πάπας Φραγκίσκος, η Άνγκελα Μέρκελ, η Τζάνετ Γέλεν, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Μάριο Ντράγκι, ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Λάρι Πέιτζ της Google.
Από το σύνολο της λίστας αξίζει να σημειώσουμε και ορισμένες νέες… αφίξεις, όπως αυτή του Προέδρου της Αιγύπτου, Στρατάρχη Αμπντέλ αλ-Σίσι.