Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι Ρεπουμπλικανοί “άλωσαν” και τη Γερουσία

158754539-the-logo-for-the-us-senate-is-seen-hanging-on-the-wall.jpg.CROP.promo-mediumlarge

Για πρώτη φορά μετά τις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2006, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει στον έλεγχό του τη Γερουσία, μετά τη θριαμβευτική επικράτησή του στην αναμέτρηση του 2014.
Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα έκριναν στις 06.20 το πρωί της Τετάρτης τη μάχη… τελειωμένη, δίνοντας στους Ρεπουμπλικανούς την κρίσιμη έδρα που χρειάζονταν για να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία.
Πλέον, οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν και τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι που τους επιτρέπει να… κάνουν δύσκολη τη ζωή του Μπαράκ Ομπάμα, στα δυο τελευταία χρόνια της θητείας του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο.

mitchΟ Ρεπουμπλικανός Μιτς ΜακΚόνελ κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του ως Γερουσιαστής του Κεντάκι, επικρατώντας της “εκλεκτής” του Μπαράκ Ομπάμα και… του Χόλιγουντ, Άλισον Λούντεργκαν Γκράιμς.
Ο ΜακΚόνελ έχει ήδη συμπληρώσει 30 χρόνια στη Γερουσία, είναι ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών, μετά την “άλωση” του Σώματος από το κόμμα του ωστόσο, αναμένεται να προωθηθεί ως επικεφαλής της πλειοψηφίας.
Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν προεκλογικά ότι οδηγούμασταν σε ντέρμπι, η επικράτηση του ΜακΚόνελ ωστόσο ήταν τελικά άνετη.

ysterografa.gr