Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι… λευκοί έφτασαν στις κάλπες των ΗΠΑ, σε ποσοστό 75% - Ο χάρτης που δείχνει την επέλαση των Ρεπουμπλικανών

B1qTTm9IUAEHuB1.jpg-large

Η σαρωτική επικράτηση των Ρεπουμπλικανών στις Ενδιάμεσες Εκλογές των ΗΠΑ, έχει πολλαπλές εξηγήσεις και παραμέτρους, μια εκ των οποίων έχει να κάνει και με την επιμέτρους διαστρωμάτωση της λαϊκής ψήφου.
Όπως λοιπόν έδειξε σχετική ανάλυση του CNN, το 75% εκείνων που έφτασαν στις κάλπες για να ψηφίσουν, ήταν λευκοί.
Στις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2012, το αντίστοιχο ποσοστό όσων ψήφισαν ήταν 72%, και αυτή η διαφορά του 3% που καταγράφεται, εκτιμάται ότι ενίσχυσε απευθείας τους Ρεπουμπλικανούς, και τους επέτρεψε να πετύχουν τη μεγάλη ανατροπή στη Γερουσία, στην οποία κατέχουν πλέον την πλειοψηφία, για πρώτη φορά μετά το 2006.
Σημειώνεται ότι στις φετινές Ενδιάμεσες Εκλογές, μόλις το 12 των ψηφοφόρων ήταν Αφροαμερικανοί, και το 8% Λατίνοι.

election2014Ένας χάρτης τον οποίο χρησιμοποίησε το CNN, στη διάρκεια της κάλυψης της εκλογικής βραδιάς στις ΗΠΑ, δείχνει… όσο πιο έντονα μπορεί την πολιτική επέλαση των Ρεπουμπλικανών.
Ο χάρτης αποτυπώνει τα αποτελέσματα για τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο σύνολο της χώρας, και είναι… βαθύς κόκκινος, στο χρώμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Σημειώνεται ότι οι Ρεπουμπλικανοί είχαν στον έλεγχό τους τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2012, αυτή τη φορά ωστόσο διεύρυναν το προβάδισμά τους έναντι των Δημοκρατικών.

ysterografa.gr