Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής εξελέγη εκ νέου ο Κώστας Κόλλιας



Στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής εξελέγη για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η επανεκλογή μου για δεύτερη φορά στο αξίωμα του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής. Είμαι ευτυχής που μου δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσω από την ίδια θέση τον συντονισμό του έργου της Επιτροπής, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την αγαστή συνεργασία με τους συναδέλφους Βουλευτές, την πολυφωνία και τον πλουραλισμό στον προγραμματισμό των συνεδριάσεων, καθώς και τα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις ακροάσεις των διακεκριμένων προσκεκλημένων μας.
Η Επιτροπή μας ασχολείται με τον ιδιαίτερα νευραλγικό τομέα της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, ο οποίος διαπερνά όλο το φάσμα των επιστημονικών πεδίων, αλλά επεκτείνεται και στο σύνολο της παραγωγικής δραστηριότητας. Δεν υπάρχει τομέας της σύγχρονης, ανταγωνιστικής οικονομίας που να μην εξαρτάται άμεσα από τα επιτεύγματα της έρευνας και της καινοτομίας. Από την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες, μέχρι την αγροτική παραγωγή και το περιβάλλον, οι εφαρμογές της επιστημονικής έρευνας μπορούν να δώσουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία.
Αυτές τις ημέρες η Επιτροπή μας συμμετέχει στη συζήτηση του νέου νόμου-πλαισίου για την οργάνωση του τομέα της έρευνας και της καινοτομίας στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι η εμπειρία που διαθέτουμε, ως μέλη της Επιτροπής, θα φανούν πολύ χρήσιμη στη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου, που θα διευκολύνει τους ερευνητές και τα ιδρύματα στο έργο τους και θα μεγεθύνουν την προσφορά τους στην πατρίδα.
Είμαι βέβαιος ότι και κατά τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο η Επιτροπή μας θα συνεχίσει με την ίδια επιτυχία το έργο της, δίνοντας βήμα στους φορείς και τους ανθρώπους της ερευνητικής κοινότητας, αναδεικνύοντας τόσο τα επιτεύγματα, όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος, και συνεισφέροντας στην ανάταξη της χώρας, με κινητήριο δύναμη την τεχνολογία και την καινοτομία που παράγουν οι σπουδαίοι επιστήμονες του τόπου μας.»