Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η ΝΔ εγκαταλείπει τη "στρατηγική του φόβου"

Nea-Dimokratia-grafeia-Syggrou

Τις τελευταίες μέρες, στη Συγγρού παρατηρείται μια αλλαγή… στοχοπροσήλωσης, αναφορικά με τη στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία στον δρόμο προς τις κάλπες, που πιθανότατα θα στηθούν στις 22 Μαρτίου του 2014.
Σε σχέση με τη “στρατηγική του φόβου”, που έχει κυριαρχήσει μέχρι σήμερα στην κυβερνητική ρητορική, η ανάλυση των τελευταίων δημοσκοπήσεων, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, οδηγεί σε αλλαγή πλεύσης, ώστε να εκπέμψει η Νέα Δημοκρατία θετική ρητορική, και να επενδύσει και πάλι στην ελπίδα, μαζί με τον ρεαλισμό.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, στην κυβερνητική και κομματική ρητορική έχει επικρατήσει η επιχειρηματολογία του “φόβου” από μια ενδεχόμενη έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, για όσα δηλαδή θα συμβούν στη χώρα, αν τις επερχόμενες εκλογές τις κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας, μια στρατηγική της οποίας κεντρικοί θιασώτες ήταν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.
Η στρατηγική αυτή φαίνεται να έχει εξαντλήσει τα όριά της, και πιθανολογείται ότι το επόμενο διάστημα, με μπροστάρη μάλιστα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει να επενδύσει στην υπεροχή του δικού της εθνικού οράματος για το μέλλον του τόπου, και της απευθείας σύγκρισή του με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντί δηλαδή να αναλώνεται σε επιχειρήματα περί… ΑΤΜ και… ανάληψης καταθέσεων, που όπως σημειώνουν με νόημα οι δημοσκόπηση στις κατ’ ιδίαν αναλύσεις τους, προκάλεσαν ήδη ζημιά στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση.

ysterografa.gr