Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Τι συνδέει Κικίλια – Δημητρόπουλο;

Φαίνεται ότι ο Κορίνθιος Χρήστος Δημητρόπουλος διαθέτει …αρκετές γνωριμίες στην κυβέρνηση αλλά και στον κρατικό μηχανισμό.
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κορινθίας εθεάθη σε εκδήλωση στην Αθήνα στο πλάι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια και ότι η γνωριμία τους κρατάει πάνω από 10 ολόκληρα χρόνια!

Ο νεαρός Δημητρόπουλος ως φοιτητής είχε αναπτύξει άριστες σχέσεις με τον πατέρα του υπουργού, κ. Παναγιώτη Κικίλια, ο οποίος ήταν Πρόεδρος σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Πειραιά, ενώ μάλιστα τα τελευταία χρόνια παραθερίζει στην περιοχή του Λουτρακίου.
Από την πρώτη στιγμή και σε νεαρή ηλικία, Κικίλιας και Δημητρόπουλος είχαν αναπτύξει συνεργασία ειδικά την εποχή που ο τότε μπασκεμπολίστας Κικίλιας σκεφτόταν να κάνει δειλά – δειλά τα πρώτα του βήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο της Αθήνας.
Μαζί βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» σε πολλές μάχες είτε προσωπικές του νυν Υπουργού είτε του Κόμματος που ανήκουν.
Κάτι άλλο που δεν γνωρίζουν πολλοί στην Κορινθία είναι ότι στην εκδήλωση του Βασίλη Κικίλια προς τιμήν του προσωπικού συμβούλου του Προέδρου των ΗΠΑ, κ. Αλέξη Γιαννούλια ήταν εκτός του τότε ευρωβουλευτή, νυν πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά  και ο νεολαίος Δημητρόπουλος !!!

Από το 2004 μέχρι και …σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας έχει συχνή επικοινωνία με τον Κορίνθιο Χρήστο Δημητρόπουλο. Μαθαίνουμε επίσης πως για αρκετά χρόνια υπήρξε ένας εκ των στενότερων συμβούλων του για θέματα επικοινωνίας και κρατικών υποδομών.
Η παρουσία του Βασίλη Κικίλια το καλοκαίρι στην Κορινθία έστειλε το μήνυμα ότι ο Νομός μας έχει προτεραιότητα και σημαντικότητα.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως ο υπουργός έχει ενημερωθεί πολλάκις από τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής της ΝΔ κ. Δημητρόπουλο για την κατάσταση στην Κορινθία, για τις άθλιες καταστάσεις στο κέντρο κράτησης Κορίνθου, ενώ αναμένεται άμεσα να ενισχύσει την αστυνομική δύναμη και να διορθώσει τις όποιες κακές παρενθέσεις του παρελθόντος.
ΑΞΙΖΕΙ:
 -Ο Δημητρόπουλος αν δεν κάνουμε λάθος έχει φέρει 4-5 υπουργούς στην Κορινθία σε διάστημα 6 μηνών.
Έχει φιλοξενήσει πάνω από 20 υποψ. ευρωβουλευτές ενώ πληροφορούμαστε ταυτόχρονα διατηρεί άριστες σχέσεις με όλους τους εκλεγμένους που έχουν λόγο στις Βρυξέλλες. …Που το πάει άραγε;
- Με ποιον Δήμαρχο της Κορινθίας βρισκόταν ο Δημητρόπουλος στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ; Υπήρξε πηγαδάκι με άλλον Υπουργό που έχει αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο; Τι ετοιμάζουν;
- Η τοποθέτηση του σε κεντρική γραμματεία του κόμματος της ΝΔ έπειτα από …εντολή Σαμαρά και  ο ορισμός του ως εκτελεστικό μέλος της «Θεμις Κατασκευαστικής ΑΕ» και με χαρτοφυλάκιο την Πελοπόννησο έχουμε την αίσθηση ότι τον βάζει για τα καλά στο κεντρικό πολιτικό κάδρο του Νομού μας και σε νεαρή ηλικία.