Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

H “εικόνα παρακμής” που είδε η Ντόρα

Dora-Bakoyannis

Στην πολιτική φιλοσοφία της Ντόρας Μπακογιάννη κυριαρχούσε πάντοτε η στρατηγική στόχευση της διεύρυνσης των πολιτικών και ιδεολογικών ορίων της Κεντροδεξιάς, έτσι ώστε η Παράταξη την οποία ίδρυσε πριν από 40 χρόνια ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, να εκφράσει πλατιές κοινωνικές πλειοψηφίας.
Ταυτόχρονα, η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων διετέλεσε βαθιά “κοινοβουλευτική”, υπό την έννοια ότι κατέγραφε παρουσίες στη Βουλή, για να δίνει πολιτικές μάχες, ως στοιχειώδη ένδειξη σεβασμού στους θεσμούς.
Ίσως γι’ αυτό, όπως καταγράφει σχετικό ρεπορτάζ του “Βηματοδότη”, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έκρυψε τη δυσφορία της για την απαράδεκτη εικόνα την οποία εμφάνισε χθες η Βουλή, στον αγιασμό για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, με πληθώρα απουσιών, όχι μόνο βουλευτών αλλά ακόμη και υπουργών.
Όπως λοιπόν, σημειώνει ο “Βηματοδότης”, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε με νόημα: “Αυτή είναι εικόνα παρακμής. Πού ξανακούστηκε στο παρελθόν οι βουλευτές και οι υπουργοί να μην έρχονται στην ορκωμοσία; Δεν υπάρχει πλέον σεβασμός στους θεσμούς”.

ysterografa.gr