Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο: ΕΛΛΗΝΟ – ΡΩΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Εμφάνιση DSC_0108.JPG

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                           

ΕΛΛΗΝΟ – ΡΩΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Στην 6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2014, το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο σε συνεργασία με Ρωσόφωνους Φορείς και με την Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, παρουσίασαν επίσημα, μέσω κοινής συνέντευξης τύπου, παρουσία των Περιφερειακών ΜΜΕ και πολλών επισκεπτών της Έκθεσης, το πρόγραμμα Ελληνο-Ρωσικής συνεργασίας.

Η ημέρα της εκδηλώσεως είχε και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου εορταζόταν διεθνώς, η «Ημέρα του Δασκάλου».

Το πρόγραμμα αφορά την εισαγωγή της Ρωσικής γλώσσας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αριστοτελείου, τόσο σε επίπεδο μαθητών όσο και σε επίπεδο ενηλίκων και την επιστημονική διασύνδεση με κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας και λοιπών Ρωσόφωνων χωρών.

Επίσης, έγινε αναφορά στις περαιτέρω συγκεκριμένες στοχεύσεις του κοινού προγράμματος που αφορούν την διοργάνωση πολιτιστικών και πολιτισμικών εκδηλώσεων  και αμφίδρομων δράσεων σχολικού εκπαιδευτικού τουρισμού.

Η Ρωσική αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από τον κο Π.Κούπρικοφ,  Συμβούλου του κου Πρέσβη - Διευθυντή του Πολιτιστικού και Επισημονικού Κέντρου της Ρωσικής Πρεσβείας και από την κα Ε.Ιβανόβα Αντιπρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των Ρωσόφωνων στην Ελλάδα – Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΦΙΛΙΑ”.

Η πρωτοπορία του Αριστοτελείου ευχόμαστε να βρει συμπαραστάτες και δημόσια ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας αφενός για την ευγενή παρουσία και ομιλία του στην συνέντευξη τύπου και αφετέρου για τις υλικοτεχνικές διευκολύνσεις που παρείχαν οι συνεργάτες του, στα ΜΜΕ, για την τηλεοπτική και εν γένει δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος.

Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν ημερομηνίες και περιγραφές των προγραμματιζόμενων δράσεων και εκδηλώσεων.

Περισσότερα στο video link : http://www.youtube.com/watch?v=CmpzamSGazs&feature=youtu.be

Εκ της Διευθύνσεως του Εκπαιδευτηρίου