Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Αιχμηρός Μεϊμαράκης με… βολές και στο ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ θα είναι ο κυρίαρχος κορμός και της επόμενης κυβέρνησης!

Vaggelis-Meimarakis

«Η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι ο κυρίαρχος κορμός της επόμενης κυβέρνησης», σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην ομιλία του στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε στο ΠΑΣΟΚ και «σε όσους λένε ότι η συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. τελειώνει στις εκλογές που έρχονται. Τους απαντάμε ότι και πάλι κυρίαρχος κορμός της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η Ν.Δ. με πρόσημο δημοκρατικό, προοδευτικό αλλά κυρίως φιλελεύθερο».
Θυμίζουμε, άλλωστε πως στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν πει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα πως η συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία θα τελειώσει στις επόμενες εκλογές, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πρόσφατα στη Realnews πως στόχος είναι η επόμενη κυβέρνηση να έχει προοδευτικό πρόσημο…
Σε αυτές τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος διευκρίνισε ακόμη ότι μιλάει ως στέλεχος της Ν.Δ. και όχι ως πρόεδρος της Βουλής και τόνισε την ανάγκη να “επαναπατρίσει” το κόμμα τους ψηφοφόρους που έχασε το 2012. Για το σκοπό αυτό ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη της Ν.Δ. να βγουν ανοιχτά στον κόσμο, να μιλήσουν μαζί του, να σφίξουν το χέρι και να ξανακερδίσουν τους χαμένους ψηφοφόρους, που ψήφισαν κάποιες “παραφυάδες”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Έδωσε συγχαρητήρια για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και σημείωσε:
“Σε τέτοιες συγκεντρώσεις ξαναβρίσκουμε την αυτοπεποίθηση μας, γιατί είμαστε μεμψίμοιροι τις τελευταίες μέρες. Να φύγουμε από εδώ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να πούμε στον κόσμο: Ναι, είμαστε Ν.Δ. και ζητάμε να μας ξανά εμπιστευθείτε, να μας ξανά στηρίξετε. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Ν.Δ. Δεν κάναμε μόνο λάθη”.
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι “είναι στο DNA της Ν.Δ. να λέει την αλήθεια” και πώς αυτό έκανε και ο Κώστας Καραμανλής, πριν τις εκλογές του 2009, όταν μίλησε για “πάγωμα” μισθών, και παρατήρησε πως θα ήταν διαφορετική η τύχη της χώρας, αν οι πολίτες τον είχαν ακούσει. Την αλήθεια, επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης , είπε και ο Αντώνης Σαμαράς, στις εκλογές του 2012, όταν ζήτησε αυτοδυναμία για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Ν.Δ, και απέδωσε το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012 στο ότι ψηφοφόροι της Ν.Δ. “παρασύρθηκαν” τότε από “λαϊκισμό” και “ακρότητες”, λόγω της αγανάκτησης.