Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

«Μπαλοθιά» στο 87΄ από τον Αστέρα μέσα στα Χανιά



Τους πρώτους του βαθμούς μακριά από την Τρίπολη στο φετινό πρωτάθλημα κατέκτησε ο Αστέρας, που… απέδρασε με το διπλό από τα Περιβόλια, υποχρεώνοντας τον Πλατανιά στην 3η εντός έδρας ήττα του σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

«Χρυσός» σκόρερ για τους Αρκάδες, που θα πάνε με… αέρα νίκης στο εντός έδρας ματς με την Παρτίζαν την Πέμπτη για τους ομίλους του Europa league, ο Τζερόνιμο Μπαράλες στο 87'.
Ο Αργεντινός φορ, που είχε μπει στο γήπεδο μόλις τέσσερα λεπτά νωρίτερα, πήρε την μπάλα από το συμπατριώτη του Φακούντο Πάρα που την είχε κλέψει εκτός περιοχής από τον Μπανανά και προ κενής εστίας δεν αστόχησε σκοράροντας για δεύτερη σερί σεζόν στο ίδιο γήπεδο. Στο περυσινό 1-1 μεταξύ των δύο ομάδων στα Περιβόλια είχε βάλει γκολ με το κεφάλι.

Οι Αρκάδες, λοιπόν, μετά από δύο ήττες σε Γιάννινα και Νέα Σμύρνη κατέκτησαν τη νίκη, που τους έφερε στους εννιά βαθμούς. Για να το πετύχουν αυτό χρειάστηκαν, όμως, πλην της συνεργασίας του Πάρα με τον Μπαράλες και τις δύο πολύ καλές επεμβάσεις του Κοσίτσκι στο α' ημίχρονο.
Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας στο 20' απέκρουσε σουτ του Ιτούα στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 38' αρχικά απέκρουσε εξ επαφής σουτ του Τόρες στην κλειστή του γωνία και ακολούθως μπλόκαρε την προσπάθεια του Τσουράκη, που είχε πάρει το ριμπάουντ.
Γενικά το παιχνίδι ήταν κακό από πλευράς θεάματος, με τα δύο ημίχρονα μοιρασμένα αναφορικά με τις ευκαιρίες. Το πρώτο ανήκε στον Πλατανιά, αν και στο 45+1 στην πρώτη του τελική προσπάθεια ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε πάρει τότε το προβάδισμα, αλλά το σουτ από θέση τετ α τετ του Μάσα έφυγε άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αρκάδες ήταν εκείνοι που είχαν τις φάσεις στην αναμέτρηση, αφού προτού «χτυπήσουν» στο 87', απείλησαν με τον Πάρα στο 48' (σουτ εκτός περιοχής, που απέκρουσε ο Ολιμπά), στο 53' (Ο Μάσα προσπάθησε να νικήσει με πλασέ στην κλειστή γωνία τον Ολιμπά, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε) και στο 63' (σουτ άουτ του Τιέ Μπι).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Ιτούα, Νέπλιακ, Μαχαμάτ, Τετέ (88' Φιγκέιρα), Μενδρινός, Τσουράκης, Τζίλβαν (67' Μιλούνοβιτς), Τόρες (78' Ναζλίδης)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ Γκοϊάν, Λούι, Μάσα, Τιέ Μπι (71' Κουρμπέλης), Ουσέρο (66' Γιαννιώτας), Ρόλε (83' Μπαράλες), Πάρα, Μουνάφο

* Έπειτα από ένα... χορταστικό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και Ξάνθη αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τις δύο ομάδες να μοιράζονται όχι μόνο τα γκολ και τους βαθμούς, αλλά και τις εντυπώσεις, αφού τόσο οι Νεοσμυρνιώτες, όσο και οι Ξανθιώτες θα μπορούσαν να είχαν πάρει το «τρίποντο». Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο τέλος για την Ξάνθη, δοκάρι στο 94' για τους «κυανέρυθρους».
Την Κυριακή, ακόμη ένα δύσκολο ματς περιμένει τον ΠΑΟΚ που θα υποδέχτεί τον ΟΦΗ, έπειτα από τη… γκέλα του Κυπέλλου.

Παράλληλα, η Βέροια που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Επίσης, ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί για τους τρεις βαθμούς υποδεχόμενος την ουραγό και χωρίς βαθμό, Νίκη Βόλου, ενώ Λεβαδειακός – Κέρκυρα και Εργοτέλης - Παναιτωλικός, συμπληρώνουν το πρόγραμμα της ημέρας.

Η αυλαία πέφτει την Δευτέρα με την αναμέτρηση Καλλονή – Πανθρακικός.



Το πρόγραμμα

Σάββατο 27/9
Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 0-1
Πανιώνιος - Ξάνθη 1-1
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0


Κυριακή 28/9
16:00 Παναθηναϊκός - Νίκη Βόλου
18:15 Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα
18:15 Λεβαδειακός - Κέρκυρα
18:15 Εργοτέλης - Παναιτωλικός
20:30 ΠΑΟΚ - ΟΦΗ

Δευτέρα 29/9

19:30 Καλλονή - Πανθρακικός