Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ελεύθεροι τρεις συγγενείς του θύματος για την άγρια δολοφονία στο Άστρος Κυνουρίας - Την Τρίτη οι απολογίες των γονιών του θύματος

Φωτό - Eurokinissi
 Η οικογενειακή τραγωδία που συνέβη στο Άστρος Κυνουρίας και σόκαρε ολόκληρη τη χώρα, συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα, ενώπιον του ανακριτή Ναυπλίου.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια των απολογιών τους ενώπιον του ανακριτή, οι τρεις εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 39χρονου στο Άστρος Κυνουρίας υποστήριξαν πως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την δολοφονία του 39χρονου από τον ίδιο του τον πατέρα.

Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ αύριο (σ.σ. Τρίτη) έχει προγραμματιστεί να απολογηθούν οι γονείς του 39χρονου, με τον παιδοκτόνο πατέρα που σκότωσε τον γιο του με καραμπίνα και στη συνέχεια έβαλε το πτώμα σε αυτοκίνητο το οποίο έκαψε, έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
 Ο αδελφός του 75χρονου παιδοκτόνου, ο οποίος κατηγορείται για περιύβριση νεκρού και εμπρησμό και αφέθηκε ελεύθερος με 3.000 ευρώ χρηματική εγγύηση, υποστήριξε πως δεν γνώριζε τίποτα.
 Συγκεκριμένα, τόνισε πως το βράδυ ανήμερα της Παναγίας πήγε από το σπίτι του αδελφού του, μαζί με τη σύζυγό του, για να ευχηθούν για την ονομαστικη εορτή μια εκ των ανηψιών του, αφού ο 75χρονος εκτός από τον 39χρονο γιο, έχει και τρεις κόρες.

"Δεν ξέραμε τίποτα γα το τι συνέβη νωρίτερα το μεσημέρι και τα έμαθαν την επομένη το πρωί, μετά την ομολογία του αδελφού του", είπε ο θείος του θύματος, ενώ η σύζυγός του, που επίσης αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, ακολούθησε την υπερασπιστική γραμμή του συζύγου της, λέγοντας ότι δε γνώριζε τίποτα για το έγκλημα.
 Ο γαμπρός της οικογένειας, που κατηγορείται για ψευδορκία κι αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους παρουσίασε άλλοθι, αφού υποστήριξε ότι την ημέρα της δολοφονίας βρισκόταν σε άλλη περιοχή, σε απόσταση 60 χλμ. από το Άστρος, μαζί με την οικογένειά του.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας δήλωσε πως πληροφορήθηκε για κάποιο ατύχημα το οποίο συνέβη στον 39χρονο και μόνο την επόμενη ημέρα έμαθε για τη δολοφονία.
 Την Τρίτη το πρωί απολογούνται ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας και η μητέρα του 39χρονου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 75χρονος παιδοκτόνος σκοπεύει να πάρει πάνω του όλη την ευθύνη για την δολοφονία του γιου του, υποστηρίζοντας ότι μόνος του σχεδίασε και εκτέλεσε το άγριο έγκλημα.
Νωρίτερα, στο πλαίσιο της προανάκρισης από τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως, υποστήριξε πως είχε φροντίσει να διώξει τη γυναίκα του από το σπίτι, στέλνοντάς την στον αδελφό του. 
Αφού σκότωσε το γιο του, υποστηρίζει ο κατηγορούμενος παιδοκτόνος, έβαλε τη σωρό στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και οδηγώντας σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σπίτι, σταμάτησε στις όχθες του Τάνου ποταμού, όπου και έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσει τα ίχνη του.