Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει και πάλι... από αριστερά στην κυβέρνηση, αυτή τη φορά για τον ΟΑΕΔ

PASOK-SynedrioΕδώ και αρκετούς μήνες, πολύ περισσότερο δε μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου και το προβάδισμα 4% που καταγράφηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την επιβίωση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, σε πείσμα των αρνητικών προβλέψεων των δημοσκοπήσεων, το ΠΑΣΟΚ δείχνει διάθεση να κρατάει αποστάσεις από την κυβέρνηση.
Σε μια σειρά από θέματα κυρίως οικονομικού περιεχομένου, το ΠΑΣΟΚ βγαίνει… από αριστερά στην κυβέρνηση, παίρνοντας θέσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, και… βγάζοντας στη σέντρα τη Νέα Δημοκρατία. Με προφανή την εκλογική στόχευση, για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που φαίνεται πλέον ότι κάθε άλλο παρά θα αργήσουν.
Έτσι και σήμερα, το ΠΑΣΟΚ δεν άφησε… να πέσει κάτω ούτε το θέμα που προέκυψε με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, περί επικείμενου… ξαφνικού θανάτου στον ΟΑΕΔ, στα πρότυπα της τακτικής που ακολουθήθηκε το καλοκαίρι του 2013 με την ΕΡΤ.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ στις 14 Αυγούστου, με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν τεμαχισμού και δήθεν πώλησης του ΟΑΕΔ, ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του ότι είναι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προστασία των ανέργων αποτελεί αρμοδιότητα και υποχρέωση του κράτους.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αφορά και στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών”.