Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Μακρή: «Έχετε οδηγήσει τους πολίτες σε απόγνωση»

«Έχετε οδηγήσει τους πολίτες σε απόγνωση»
«Φτάνει πια. Ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε… Έχετε οδηγήσει όλους τους πολίτες σε απόγνωση», τονίζει σε δήλωσή της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, με αφορμή τον ένοπλο που εισέβαλε το πρωί στον ΟΠΕΚΕΠΕ Κοζάνης.

Ειδικότερα, όπως τονίζει η κ. Μακρή, «την ώρα που η κυβέρνηση νομοθετεί σε θερινά τμήματα για την απλούστευση διαδικασιών είσπραξης εκατομμυρίων Ευρώ σε επιχειρηματίες κολλητούς υπουργών της, δεν έχει μεριμνήσει στο να βάλει δυο υπαλλήλους να συμπληρώνουν σωστά τις αιτήσεις των κτηνοτρόφων που δικαιούνται την εξισωτική αποζημίωση.

Οι καθυστερήσεις αποπληρωμών, η γραφειοκρατία που ταλανίζει τον πρωτογενή τομέα, η κοινωνική αναλγησία και η υπεροψία της κυβέρνησης οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση αποδεικνύοντας την πλήρη αποδόμηση του κράτους από μια κυβέρνηση που βλέπει τους Έλληνες ως αντικείμενα τιμωρίας και εκδίκησης.

Είναι επιτακτική η ανάγκη απλούστευσης και απλοποίησης της διαδικασίας καταβολής των εξισωτικών αποζημιώσεων. Η γραφειοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με απολύσεις και αποδόμηση των υπηρεσιών του κράτους. Κουτοπόνηρες πράξεις για να μην αποδοθούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις δεν περνάνε πια στον ελληνικό λαό».

 alepouditsa.gr