Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

"Ο Ομπάμα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία του Τύπου"

James-Risen

Ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία του Τύπου εδώ και μια ολόκληρη γενιά, χαρακτήρισε τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος των New York Times, Τζέιμς Ράισεν.
Ο Τζέιμς Ράισεν έχει αντιμετωπίσει τη δίωξη του Λευκού Οίκου, που οδήγησε στο να τον εγκαλεί το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να αποκαλύψει τις πηγές του, για την προ ετών αποκάλυψη μιας αποτυχημένης επιχείρησης της CIA στο Ιράν.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ελευθερία του Τύπου καλύπτει τις αποκαλύψεις του, και αρνείται να αποκαλύψει τους πληροφοριοδότες του, η δικαστική δίωξη ωστόσο προχωράει.
Σε σχόλιο λοιπόν που κατέγραψε στους New York Times, σημείωσε με νόημα τα εξής για τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα: “Η στάση του απέναντι στον Τύπο είναι υποκριτική. Πολλοί Αμερικανοί θέλουν να πιστεύουν ότι απλώς προσπαθεί να ελιχθεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι ο Μπαράκ Ομπάμα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία του Τύπου, εδώ και μια γενιά”, τόνισε ο Τζέιμς Ράισεν για τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

ysterografa.gr