Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Πελοπόννησος: Αυτά είναι τα βαγόνια του θρυλικού Orient Express - Τα σχέδια για την αξιοποίησή τους...

Πελοπόννησος: Αυτά είναι τα βαγόνια του θρυλικού Orient Express - Τα σχέδια για την αξιοποίησή τους...
 Μνήμες και εικόνες από το παρελθόν του σιδηροδρόμου υπόσχονται να μας χαρίσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ με την δρομολόγηση μουσειακού υλικού που υπάρχει διάσπαρτο σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο και η αξιοποίηση του είναι πλέον θέμα χρόνου.

Βασιλικά βαγόνια, βαγόνια του θρυλικού 'Οριεντ Εξπρές καθώς και ατμήλατες μηχανές θα δρομολογηθούν και πάλι στις ράγες ικανοποιώντας τους λάτρεις του μουσειακού σιδηροδρόμου. Όπως αποκάλυψε στα «Σ.Ν» πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ κ. Στέφανος Αγιάσογλου, δυο βασιλικά βαγόνια που βρίσκονται στον Βόλο θα μεταφερθούν στην Πελοπόννησο ώστε να χρησιμοποιηθούν στο εκεί μετρικό δίκτυο, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τα βαγόνια του Οριεντ Εξπρές.

Επίσης ο κ. Αγιάσογλου αναφέρθηκε στις συνεννοήσεις που γίνονται με το υπουργείο Τουρισμού και την υπουργό κ. Όλγα Κεφαλογιάννη για την τουριστική αξιοποίηση του μουσειακού τροχαίου υλικού. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τόσο το τροχαίο υλικό όσο και οι ατμήλατες μηχανές βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση χάρις στο μεράκι και την αγάπη φίλων που αγαπούν το τρένο.