Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα «Δεν υπάρχει καμία νόμιμη μελέτη για το Μουσείο της Σπάρτης. Ποιός την έχει και κυρίως ποιός την έχει πληρώσει;»



http://www.report24.gr/wp-content/uploads/1%CE%B235.jpg 
«Δεν παρέλαβα και δεν υπάρχει στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας καμία μελέτη ή προμελέτη για το νέο μουσείο της Σπάρτης» τόνισε σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Notos 94,9 fm η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, σημειώνοντας με νόημα ότι "δεν θα κάνω την χάρη ορισμένων να μην τηρήσω τον νόμο για να εξυπηρετηθούν τα ιδιοτελή συμφέροντα ορισμένων".

«Ούτε χάθηκε, ούτε την κρύψαμε σε κάποιο συρτάρι, συνέχισε η κα Τζανετέα, γιατί για να εκπονηθεί κάποια μελέτη στο δημόσιο τομέα υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και συγκεκριμένα υπάρχει νόμος που ορίζει τη διαδικασία προκήρυξης μιας μελέτης. Συνεπώς η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να είχε κάνει τη διαδικασία προκήρυξης της προμελέτης και να υπήρχαν αποφάσεις. Για να ονομάσουμε κάποιο πόνημα που παρουσιάζεται ως προμελέτη, είναι απαραίτητο να τηρηθούν κάποιες διαδικασίες, οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο, παράτυπο και ύποπτο».


Κάνοντας λόγο για «περίεργα φαινόμενα που στόχο έχουν να εξαπατήσουν το εκλογικό σώμα, από ανθρώπους που δεν ευοδώθηκαν τα εκλογικά τους σχέδια και έχουν ρεβανσιστικές τάσεις» η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας αναρωτήθηκε «Απ’ τη στιγμή που δεν έχει τηρηθεί η διαδικασία, δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο συμβαίνει. Αν υπάρχει λοιπόν αυτή η προμελέτη όπως ισχυρίζονται να τη φέρουν. Αν υπήρχε γιατί δεν είχε πρωτοκολληθεί; Αν υπήρχε γιατί δεν είχε θεωρηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες; Και δεν αντιλαμβάνομαι τα όσα λέει ο κ. Πουλοκέφαλος, ο οποίος είναι και μηχανικός. Όφειλε να το γνωρίζει, με εκπλήσσει που δε γνωρίζει, με εκπλήσσει που έχει άγνοια των νόμων και γίνεται κομιστής κάποιων cd. Αυτό είναι γελοίο. Τι είναι δηλαδή το μουσείο της Σπάρτης, κανένα κοτέτσι; Συνεπώς δε γνωρίζω με ποιο τίμημα έγινε, από ποιόν πληρώθηκε, ποιος την έχει εκπονήσει αυτή τη μελέτη, δεν την έχω δει, από ποιόν παρελήφθη και που φυλάσσεται. Ας τη φέρουν να τη δούμε.»

Η κα Τζανετέα ανέφερε επίσης ότι η διαδικασία θα γίνει όπως ακριβώς έχει γίνει με το μουσείο της Ακρόπολης και ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, έχει αρχίσει πάλι αλληλογραφία με το Ίδρυμα Νιάρχου, με το οποίο έχουν αναθερμανθεί οι σχέσεις,  και το οποίο λόγω των μεθοδεύσεων είχε κρατήσει αποστάσεις.

«Εμείς σαν Περιφερειακή Ενότητα βγάλαμε από τα συρτάρια μας και ωριμάσαμε μελέτες, πρόσθεσε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, επανεντάξαμε έργα όπως το γνωστό με τα πολλά προβλήματα Σκούρα – Πυρί, εντάξαμε νέα έργα, δημοπρατήσαμε όλες τις μελέτες που βρήκαμε έτοιμες, ωριμάσαμε δικές μας μελέτες. Είναι δυνατόν να είχαμε μια νόμιμη και επαρκή μελέτη για το νέο μουσείο της Σπάρτης και να μην την είχαμε κάνει σημαία μας, να μην την είχαμε αξιοποιήσει;»
«Όσοι δεν αντέχουν την υπαρξιακή τους κόλαση και προσπαθούν να αποδράσουν από αυτή αναλαμβάνουν εκστρατείες διαβολής δήλωσε τέλος η κα Τζανετέα και σημείωσε «Αυτό που κάνουν όμως είναι ότι υποτιμούν τους πολίτες, γιατί πιστεύουν ότι ο λαός δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται. Ότι δεν αντιλαμβάνεται τις διαρκείς μεταμορφώσεις, ότι δεν θυμάται τι κάναμε και τι λέγαμε χτες. Το έργο που έχει γίνει στη Λακωνία είναι πολύ μεγάλο. Η διοίκηση έχει συνέχεια, ό,τι παραλάβαμε το αξιοποιήσαμε, ότι βρήκαμε ελλιπές το ολοκληρώσαμε, έχουμε εντάξει καινούργιες μελέτες. Προχωράμε. Και το έργο είναι τεράστιο. Και αυτό το έργο το βλέπουν οι πολίτες.»

Μπορείτε να ακούσετε το σύνολο της συνέντευξης στον παρακάτω σύνδεσμο