Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ροντέο χωρίς νικητή το “Clasico” της Θεσσαλονίκης - Ντέρμπι - παρωδία με... ημίχρονο 36 λεπτών!

arispaok
Στο ντέρμπι των νεύρων, των διακοπών, της... 36λεπτης ανάπαυλας και των διαιτητικών λαθών, Αρης και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο «Κλ. Βικελίδης», για την 29η αγωνιστική της Super League.
 Το πρώτο ημίχρονο πήγε εξαρχής στη δύναμη. Ο Κομίνης δεν «τιμώρησε» ούτε με κίτρινη κάρτα δύο σκληρά μαρκαρίσματα των Τσουμάνη (σε Στοχ στο 1') και Βανγκέλι (σε Λούκας στο 6') και τα νεύρα και η ένταση έγιναν εξαρχής κανόνας στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Αρη έβγαζαν πάθος και δύναμη (στα όρια της σκληρότητας ενίοτε), με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή μπάλας αλλά να μην μπορεί να φτάσει απειλητικά στην περιοχή του Διούδη.

Το μακρινό γκολ-φάουλ του Τάτου στο 23' (φέρει ευθύνη ο Γλύκος) έφερε τον Αρη σε θέση οδηγού, αλλά και σαν να έδωσε το έναυσμα για να ανοίξει το ματς. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να απειλεί και το έκανε τέσσερις φορές, δύο με τον Στοχ (33', 40'), μία με τον Νάτχο (41') και άλλη μία με τον Κατσουράνη (43'), πριν φτάσει στην ισοφάριση με το απίστευτο αυτογκόλ του Οικονομόπουλου στο 45'. Στο ίδιο διάστημα ο Αρης, που κυρίως αμυνόταν, δε σταμάτησε να ψάχνει το γκολ, αλλά τα σουτ των Μανιά (33') και Τάτου (34') δεν προβλημάτισαν τον Γλύκο.
Το νέο… ροντέο έγινε στις καθυστερήσεις. Το σκληρό μαρκάρισμα του Κάτσε στον Κύργια στο 45'+2' έφερε σύρραξη και τετράλεπτη διακοπή, μετά το τέλος της οποίας ο Κομίνης, ύστερα από σύσκεψη με τους βοηθούς, απέβαλε τον μέσο του ΠΑΟΚ. Ακολούθησε νέα ένταση και το ημίχρονο τελείωσε με συνολικά 10 λεπτά καθυστέρηση (μικτού χρόνου, σαφώς) και τους παίκτες του «δικέφαλου» να ζητούν αποβολή του Αγκάνθο για αγκωνιά στον Τζαβέλλα.

Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 36 λεπτά για να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Κομίνης ήθελε εγγυήσεις ότι τα πνεύματα θα είναι ήρεμα. Και τελικά τα πράγματα κύλησαν πολύ πιο ήρεμα σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, με εξαίρεση μια σχεδόν 4λεπτη διακοπή στο 73' όταν ο Νάτχο πήγε στον διαιτητή ένα μπουκάλι που έπεσε δίπλα του.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Αρης μπήκε πιο δυνατά, θέλοντας να αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα, πήρε τα ποσοστά κατοχής μπάλας αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Γλύκου, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή αμυντική οργάνωση. Χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη φάση των γηπεδούχων ήταν μια προσπάθεια του Μανιά στο 58' που απέκρουσε με προβολή ο Βίτορ.
Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ, μετά το 65' άρχισε να βγαίνει στην επίθεση όποτε μπορούσε και είχε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Στοχ στο 65' αλλά και το σουτ του Νάτχο στο 90'.
Τελικά το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος, αλλά άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς στο 88' αποβλήθηκε ο Αγκάνθο με 2η κίτρινη κάρτα (σπρώξιμο στο πρόσωπο του Βίτορ).

ΑΡΗΣ: Διούδης, Βανγκέλι, Τσουμάνης, Κύργιας (79' Αγγελούδης), Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Καμινιώτης, Σουνάς (60' Καραγιάννης), Μανιάς, Τάτος, Αγκάνθο.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης (90'+3' Κίτσιου), Κάτσε, Νάτχο, Λούκας (63' Σαλπιγγίδης), Στοχ (86' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.