Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Σενάρια “11ης Σεπτεμβρίου” για το μοιραίο αεροπλάνο

pray-for-
Σε έναν εξομοιωτή πτήσης που είχε σπίτι του ο πιλότος της μοιραίας πτήσης των Malaysia Airlines επικεντρώνουν τις έρευνές τους οι αρχές της Μαλαισίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή τους, οι έρευνες που έκαναν στο σπίτι του πιλότου έδειξαν ότι διέθετε εξομοιωτή πτήσης, και προσπαθούν να καταλάβουν τον λόγο.
Στον απόηχο των παραπάνω εξελίξεων, “φουντώνουν” τα σενάρια “11ης Σεπτεμβρίου” σχετικά με την τύχη του αεροπλάνου, και την πρόθεση όσων το κατέλαβαν να το χρησιμοποιήσουν για χτύπημα.

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου παραδέχτηκε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, και οι αρχές εξετάζουν κάθε σενάριο, για την εξαφάνιση του αεροπλάνου των Malaysia Airlines.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, οι κινήσεις του αεροπλάνου μετά τη διακοπή της επικοινωνίας με τον πυργό ελέγχου δείχνουν ότι υπήρξε παρέμβαση εκ των έσω, με αποτέλεσμα οι αρχές να εστιάζουν και πάλι τις έρευνες τους στους επιβάτες και το πλήρωμα.
Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας σημείωσε ότι το αεροπλάνο αναγκάστηκε να βγει από την πορεία του, και ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του εστιάζονται πλέον σε αεροδιαδρομούς στην περιοχή Ταϊλάνδης-Καζακστάν και Ινδονησίας-Νότιας Ινδίας.
Σε συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμο Ράζακ, οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι  του πιλότου του μοιραίου αεροπλάνου.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας για να ενημερώσει πως προχωρούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του χαμένου Boeing.
 Όπως τόνισε στις έρευνες συμμετέχουν  57 πλοία και 48 αεροσκάφη από 13 χώρες, ενώ επισήμανε ότι οι αρχές της χώρας του συνεργάζονται πλέον πολύ στενά με τις ΗΠΑ.
Επίσης επιβεβαίωσε ότι σήμερα άρχισαν έρευνες στη Θάλασσα του Ανταμάν στον Ινδικό Ωκεανό, για το χαμένο αεροσκάφος. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Ινδίας έστειλε τρία πλοία και τρία αεροσκάφη για να βοηθήσουν στις έρευνες.
Πάντως, ο υπουργός Μεταφορών τόνισε πως για την ώρα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αεροπειρατείας.
 Σύμφωνα με το ABC Αμερικανοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι τα συστήματα εντοπισμού του αεροσκάφους σιώπησαν επίτηδες, δηλαδή ότι κάποιος μέσα από το Boeing 777 τα έκλεισε.
Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί ανακάλυψαν ότι μεταξύ των δύο φάσεων που τα συστήματα βγήκαν off μεσολάβησαν 14 λεπτά. Αυτό από μόνο του οδήγησε τους ειδικούς να απομακρυνθούν από το ενδεχόμενο να έγινε κάποια βλάβη και να εικάζουν τώρα ότι πρόκειται για δουλειά εκ των έσω.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιος οδήγησε το αεροπλάνο προς τα νησιά Ανταμάν...
ysterografa.gr