Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Μίτσελ: Τώρα γιορτάζουμε, μετά η Μάντσεστερ

O Mίτσελ και η πανηγυρική φωτό του τίτλου  

Στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στα πλάνα του για τον αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφέρθηκε ο Μίτσελ.

Αναλυτικά όσα ειπε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

"Σήμερα ήταν μια πολύ ευχάριστη βραδιά, μετά από μια λαμπρή πορεία στο πρωτάθλημα και την κατάκτηση του τίτλου. Μοναδικό μελανό σημείο η απουσία του κόσμου από το γήπεδο. Θα θέλαμε να είναι μαζί μας για να γιορτάσει τον τίτλο.

Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε με τον κόσμο μας. Πρέπει να το γιορτάσουμε γιατί ίσως κάποια στιγμή να μην είναι τόσο εύκολο να κατακτούμε τίτλους. Τώρα πάμε στην Αγγλία για την πρόκριση, με καλή ψυχολογία.

Η κατάσταση της ομάδας είναι καλή. Η ένταση που βλέπουν οι παίκτες το ματς με την Γιουνάιτεντ και το προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι ίσως μας αποτρέπει από το να έχουμε την ίδια θετική εικόνα στο πρωτάθλημα. Αλλά σκεφτόμαστε το παιχνίδι με την Μάντσεστερ.

Ο Μαρκάνο πιστεύουμε θα είναι έτοιμος για την Αγγλία. Σήμερα δεν θέλαμε να ρισκάρουμε την συμμετοχή του. Ο Ολαϊτάν θα μας λείψει πολύ. Είχε φοβερή απόδοση στο πρώτο ματς. Όμως έχουμε εναλλακτικές λύσεις στο μυαλό μας και είμαστε βέβαιοι πως θα αποδώσουν το ίδιο καλά.

Ο Σαβιόλα είναι καλά, είναι ίδια περίπτωση με τον Μαρκάνο. Δεν θέλαμε να τους επιβαρύνουμε απόψε. Το ίδιο και τον Μανωλά. Έχουμε 18 παίκτες έτοιμους για το παιχνίδι. Έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου, έχω και ονόματα, αλλά αυτό το ματς είναι για τους ποδοσφαιριστές μας. Αν κάνουμε ένα παρόμοιο ματς με αυτό στο Φάληρο, δεν οφείλεται σε εμένα αλλά σε αυτούς. Όποιον και να επιλέξω είμαι σίγουρος πως ανταποκριθεί.

Αφιερώνω τον τίτλο στους παίκτες και τις οικογένειες τους. Έχουν την υπομονή να με ανέχονται καθημερινά. Πίσω από κάθε μεγάλο παίκτη υπάρχει πάντα μια σπουδαία γυναίκα που τον αντέχει. Με τους προπονητές συμβαίνει το αντίθετο. Πρέπει αυτοί να ανέχονται τις γυναίκες τους... (γέλια).

Όλοι οι παίκτες μας γνωρίζουν πως πρέπει να αμυνθούμε και γενικά να παίξουμε καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν είναι ανάγκη να τους το πω, το ξέρουν από μόνοι τους. Είπα και πριν, αυτό το ματς είναι για τους εαυτούς τους.

Αν περάσουμε από την Γιουνάιτεντ είμαστε διαθέσιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο, γιατί όχι και την Ρεάλ Μαδρίτης. Έχουμε φτάσει εδώ μετά την εξαιρετική μας εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο. Όμως αν πιστέψουμε πως έχουμε το πλεονέκτημα κινδυνεύουμε να αποκλειστούμε.

Αυτό που σκεφτόμαστε είναι η δική μας ομάδα να έχει την ίδια απόδοση με το πρώτο παιχνίδι. Αυτό ζητάμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια ομάδα πάμε να αντιμετωπίσουμε και τις δυσκολίες του αγώνα. Το 2-0 δεν λέει απολύτως τίποτα, πάμε στο "Old Trafford" για να βρούμε ένα γκολ. Δεν θέλουμε να είμαστε στο περιθώριο και ξέρουμε τι ομάδα είναι η Γιουνάιτεντ και πόσο θέλει να ανατρέψει το σκορ και να προκριθεί.

Ήρθα εδώ και βρήκα έναν μεφάλο σύλλογο που ήθελε να βελτιωθεί σε κάποια πράγματα. Και νομίζω πως τα έχουμε καταφέρει καλά μέχρι στιγμής. Είμαστε πρωταθλητές όπως και πέρσι, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, όμως έχουμε παρουσιάσει πολύ καλό ποδόσφαιρο και είμαστε ζωντανοί στο Champions League τον Μάρτιο. Αυτό δεν οφείλεται σε εμένα αλλά στην προσπάθεια των παικτών που τα έχουν δώσει όλα.

Είναι όλα χάρη στους παίκτες, εκτός από τις ήττες με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ... Αυτό δεν γράψατε (γέλια); Φυσικά έχω αντιληφθεί πιο άμεσα την κατάκτηση του τίτλου και ανυπομονώ μαζί με τα παιδιά μου (σ.σ. ποδοσφαιριστές) να γιορτάσουμε έναν ακόμη με το Κύπελλο".