Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ο Παναθηναϊκός ( τον έσωσε ο Τριανταφυλόπουλος) πέρασε από τα Γιάννενα

Την 3η διαδοχική νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός μετά από μία μέτρια εμφάνιση, αυτή την φορά με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε ο Ατζαγκούν στο 36΄ με μονοκόματο σουτ.
Ο ΠΑΣ βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 4ο λεπτό, μετά το τραγικό λάθος του Μέντες που έβγαλε τον Ίλιτς απέναντι από τον Καπίνο, αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος αποσόβησε τα χειρότερα για τους «πράσινους».
 Μετά το 20΄ ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, έγινε πιο πιεστικός και στο 26΄ είχε το σουτ του Νάνο να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη. Από το κόρνερ του Ισπανού στο 36΄ η μπάλα πήρε ύψος κι έξω από την περιοχή στρώθηκε στον Ατζαγκούν, ο οποίος με μονοκόματο σουτ, πριν πέσει στο έδαφος, πέτυχε ένα πανέρμορφο γκολ (1-0).
Με το αρνητικό αποτέλεσμα εις βάρος της η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν είχε άλλη επιλογή από το να ανοιχτεί και να επιτεθεί στο δεύτερο ημίχρονο. Το έκανε αυτό και στο 59΄ από λάθος του Τριανταφυλλόπουλου απείλησε με το Βίλα χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 68΄ ο Καπίνο έκανε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ μετά το βολέ του Ίλιτς.
Οι «πράσινοι», που στο δεύτερο ημίχρονο ήταν νωχελικοί και άτολμοι, έχασαν τεράστια ευκαιρία να «καθαρίσουν» το ματς στο 77΄, όταν ο Βελλίδης έδιωξε σωτήρια με τα πόδια το πλασέ του Ατζαγκούν από το σημείο του πέναλτι. Ετσι, το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (56΄ Ακόστα), Μιχαήλ, Κοροβέσης (70΄ Στρούνα), Λίλα, Ντάσιος, Βίλα (75΄ Γιάκος)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου):
Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης (58΄ Αμπεΐντ), Λαγός (75΄ Δώνης), Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Νάνο, Καρέλης (72΄ Μπεργκ), Σίλντενφελντ.