Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Μοιρασιά βαθμών και γκολ! Σπαθοβούνι - Αστέρας Δερβενίου 1 -1


Σε έναν αγώνα με μεγάλη βαθμολογική σημασία, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος  ο Αστέρας Δερβενίου ήρθε ισόπαλος στο Σολωμό με τον Α.Ο. Σπαθοβουνίου με σκορ 1 – 1.
Έτσι διατήρησε τους 7 βαθμούς διαφορά από τον αντίπαλό του, ο οποίος βρίσκεται στη γραμμή του υποβιβασμού, σε μια εξαιρετικά περίπλοκη συγκυρία που θέλει να υποβιβαστούν τελικά τέσσερες ομάδες, αντί για τις δύο ομάδες που ορίζει η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Ο αγώνας ήταν δύσκολος, αλλά ο Αστέρας παρουσίασε ιδιαίτερα υψηλό φρόνημα προσήλωσης στο στόχο του, που ήταν τουλάχιστον να μην ηττηθεί. Και αν και τους υπολειπόμενους αγώνες, που τελικά θα κρίνουν την κατάταξη, εμφανίσει το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα, δεν θα υπάρξει κανένα ζήτημα.

Το α’ μέρος κύλισε με τις δύο ομάδες να παίζουν επιφυλακτικά και κυρίως στο χώρο του κέντρου. Μετά το πρώτο 15λεπτο, όπου οι παίκτες του Α.Ο. Σπαθοβουνίου διατήρησαν μια ελαφριά υπεροχή και είχαν και την καλύτερή τους ευκαιρία με τον Γόγολα, η κεφαλιά του οποίου στο 12’ ανάγκασε τον Φραντζή, με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, να αποκρούσει σε κόρνερ. Ο Αστέρας απέκτησε σιγά-σιγά τον έλεγχο του αγώνα, κυρίως με το πολύ καλό παιχνίδι των Αντωνόπουλου και Πολύζου, που έπαιξε για πρώτη φορά σαν αμυντικός μέσος. Έτσι δημιούργησε δύο καλές φάσεις με τον Πεθαίνο, που στο 17’ σούταρε ανενόχλητος αλλά πολύ βιαστικά από πλάγια αριστερά και έστειλε άουτ στην απέναντι πλευρά της εστίας του τερματοφύλακα Παπαφίλη και στο 26’ που καθυστέρησε και δεν μπόρεσε να σουτάρει από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή. Ο Μακρυγιάννης χτύπησε στο 37’ ένα φάουλ από εξαιρετική θέση, αλλά το σουτ του, που πέρασε το τείχος, ήταν σιγανό και ο Παπαφίλης πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ. Προηγούμενα στο 30’ ο Ι. Γεώργαρης δεν πρόλαβε για πολύ λίγο την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, σε φάουλ που χτύπησε ο Σπ. Γεώργαρης.

Το β’ μέρος ο Αστέρας, με τον Μπεκιάι στην επίθεση, ξεκίνησε καλύτερα από τον Α.Ο. Σπαθοβουνίου. Ο Γιαννόπουλος στο 52’ έχασε τρομερή ευκαιρία, όταν σε φάουλ του Μακρυγιάννη, η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς, αλλά η κεφαλιά που έπιασε αμαρκάριστος ήταν σιγανή και ο Παπαφίλης την έδιωξε  πέφτοντας στη γωνία του. Στο 53’ ο Μετεβελής βρέθηκε αριστερά και πολύ έξω από τη μεγάλη περιοχή και προσπαθώντας να βγάλει σέντρα, έστειλε τη μπάλα με περίεργη τροχιά να καρφωθεί στο πίσω Γ της εστίας του Παπαφίλη, που δεν την έφτασε καθώς ήταν αρκετά έξω από την εστία του. Ένα τυχερό, αλλά συνάμα υπέροχο τέρμα.

Οι παίκτες του Α.Ο. Σπαθοβουνίου αντεπετέθηκαν και ο αγώνας δυνάμωσε πολύ. Γενικά οι του Αστέρα έχαναν τις προσωπικές μονομαχίες και στην άμυνά τους άρχισε να δημιουργούνται καταστάσεις από τα συνεχή γεμίσματα των αντιπάλων τους. Έτσι στο 61’ σε ένα ακόμα γέμισμα από δεξιά, ο Γόγολας βρέθηκε αφύλακτος αριστερά μέσα στην περιοχή του Αστέρα και με γυριστό σουτ στην απέναντι γωνία του Φραντζή πέτυχε την ισοφάριση. Τα τέρμα της ισοφάρισης δυνάμωσε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι των γηπεδούχων, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν μεγάλες φάσεις καθότι οι αμυντικοί του Αστέρα απομάκρυναν εύκολα ή δύσκολα τη μπάλα. Αντίθετα ο Αστέρας δημιούργησε δύο καλές φάσεις για επίτευξη τέρματος.

Η πρώτη στο 68’ όταν ο Αντωνόπουλος, ύστερα από απόκρουση των αμυντικών του Α.Ο. Σπαθοβουνίου σε κόρνερ, βρισκόμενος στον άξονα έξω από την περιοχή, έπιασε ένα απευθείας βολέ και έστειλε την μπάλα για πολύ λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Παπαφίλη. Και η δεύτερη στο 73’ όταν ο Μακρυγιάννης, σε κομπίνα κόρνερ, έβγαλε γλυκιά σέντρα και ο Μπεκιάι από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε κεφαλιά ψαράκι για να στείλει και αυτός τη μπάλα πολύ λίγο άουτ. Ο αγώνας έληξε χωρίς άλλη ενδιαφέρουσα φάση, αλλά μέσα σε γκρίνια από πλευράς Σπαθοβουνίου για κάποιες αποφάσεις του διαιτητή στον πειθαρχικό έλεγχο.
Ο διαιτητής κ. Παν Κακριδής και οι βοηθοί του κ.κ. Μπετσόγλου και Ψυχογυιός έβγαλαν ένα δύσκολο, ιδιαίτερα στο β’ μέρος, αγώνα με ελάχιστα λάθη. Ο διαιτητής αντιμετώπισε, σ’ όλο τον αγώνα, τους παίκτες με την ίδια φιλοσοφία σε σχέση με τις κάρτες και έτσι τα παράπονα του Α.Ο. Σπαθοβουνίου για ζήτημα αυτό, στερούνται επιχειρήματος.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Λιθοξόου, Μετεβελής, Γιαννόπουλος, Πολύζος, Αντωνόπουλος, Κουτρούλης, (89’ Μερκούρης Αγγ.), Μακρυγιάννης, Πρίφτης (46’ Μπεκιάι), Πεθαίνος (67’ Καραγιαννίδης).
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr