Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Σε εξέλιξη η κυβερνητική σύσκεψη για την Κεφαλονιά – Σαμαράς: Ηθική υποχρέωση να βοηθήσουμε

Megaro-Maximou
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά, όπου αναμένεται να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από τους σεισμούς της Κεφαλονιάς.
Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι Υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Μιχελάκης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη. Επίσης θα συμμετάσχουν οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Μιλώντας στους υπουργούς τους ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Κεφαλονιά περνά μια επώδυνη δοκιμασία, επισημαίνοντας πως πρέπει να προστατευτούν πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποί της, να αποκατασταθούν οι ζημιές και να είναι όλοι σε συνεχή επαγρύπνηση, μέριμνα και βοήθεια, κάτι, που όπως είπε είναι ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση.
«Είναι ηθική υποχρέωση στους συνανθρώπους μας. Και θα πρέπει πάνω απ όλα, για να επανέλθει ο ρυθμός της ζωής στα σωστά επίπεδα στην Κεφαλονιά να είμαστε και εμείς σωστά συντονισμένοι», είπε ο Πρωθυπουργός.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Η Κεφαλονιά περνά μια επώδυνη δοκιμασία. Πρέπει να προστατεύσουμε πρώτα απ’ όλα τους ανθρώπους της, να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, μέριμνα, βοήθεια, γιατί είναι και ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση. Είναι ηθική υποχρέωση στους συνανθρώπους μας. Και θα πρέπει πάνω απ’ όλα, για να επανέλθει ο ρυθμός της ζωής στα σωστά επίπεδα στην Κεφαλονιά, να είμαστε και εμείς σωστά συντονισμένοι. Και γι’ αυτό το λόγο σήμερα βρισκόμαστε, για να δούμε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια τι ακριβώς πρέπει να γίνει, πότε πρέπει να γίνει, από ποιον πρέπει να γίνει. Στο τέλος θα βγάλουμε και μία ανακοίνωση, για να έχει και ο κόσμος γνώση των λεπτομερειών των αποφάσεών μας».
Σύμφωνα με τον Αντ. Σαμαρά στη συνάντηση θα εξεταστούν τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ στο τέλος της θα εκδοθεί και μια ανακοίνωση έτσι ώστε ο κόσμος να έχει γνώση των λεπτομερειών των αποφάσεων της κυβέρνησης.