Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

“Καθάρισε” νωρίς, παρουσία Μόγιες ο Ολυμπιακός 2 - 0 τον Πανιώνιο - Το 12 στα 12 είχε... μπόνους!!

 

Παρουσία του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέβιντ Μόγιες και με τους Μαρκάνο, Πέρες να κάνουν ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού, οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν με 2-0 του Πανιώνιου, αλλά πιο πολύ από τα γκολ πανηγυρίστηκε η ανακοίνωση (από τα μεγάφωνα) της μεταγραφής του Ρομπέρτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

O Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και όντας εξαιρετικά εύστοχος καθάρισε από νωρίς την υπόθεση νίκη. Η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σάμαρη στο 11ο λεπτό ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια των Πειραιτών και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, ενώ στην δεύτερη τελική των γηπεδούχων, στο 18ο λεπτό, ο Σέποβιτς έκανε το 2-0 μετά την σέντρα του Κάμπελ.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν στο μισό γήπεδο τον, σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαν να φτάσουν και σε άλλα γκολ με τον Εντινγκά στο 22΄και τον Παπαδόπουλο στο 38΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα περισσότερα βλέμματα ήταν καρφωμένα πάνω στον Ερνάν Πέρες που μπήκε αλλαγή στο 52΄πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού, όπως και ο Μαρκάνο που ξεκίνησε στην ενδεκάδα.

Ο Παραγουανός λίγο έλειψε να σκοράρει μάλιστα όταν στο 71΄το σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον Παπαδόπουλο. Λίγο νωρίτερα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Σαβιόλα είχαν χάσει ευκαιρίες για το 3-0.

Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι έριξαν τον ρυθμό τους και ο Πανιώνιος απείλησε να μπει ξανά στο παιχνίδι, αρχικά με τον Ρομπέρτο να νικάει στο τετ α τετ τον Αραβίδη στο 72΄ και στη συνέχεια με τον Μητρόπουλο να σημαδεύει το δοκάρι με εξαιρετικό μακρινό σουτ στο 77΄.

Το κλίμα ζεστάθηκε για τα καλά στο Φάληρο όταν στο 84ο λεπτό η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα του γηπέδου την απόκτηση του Ρομπέρτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Ισπανό τερματοφύλακα να μένει στον Πειραιά μέχρι το 2018. Την εξέλιξη αυτή πανηγύρισε ο κόσμος πιο έντονα και από τα γκολ, ενώ την αποθέωση γνώρισε και ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Ρομπέρτο άκουσε πολλές φορές το όνομα του από την κερκίδα και σαν... ανταπόδωση πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Ντούνη στις καθυστερήσεις, στην τελευταία αξιόλογη φάση του ματς.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ):
Ρομπέρτο, Σαλίνο Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Σάμαρης (69' Πελέ), Εντινγκά, Ολαϊτάν (52' Πέρες), Κάμπελ, Στσέποβιτς (59' Ντομίνγκες), Σαβιόλα.

Πανιώνιος (Κώστας Παναγόπουλος):
Παπαδόπουλος, Αυλωνίτης, Μπούζας (77' Σταυροθανασόπουλος), Κουλουχέρης, Αραβίδης, Λάσνικ (46' Κολοβός), Ζαχαράκης, Πάνος, Παναγιωτούδης, Μητρόπουλος, Γιάννου (63' Ντούνης).