Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Πεντάρα... με τις μεταγραφές ο ΠΑΟΚ

 Πεντάρα... με τις μεταγραφές


Τρεις ημέρες μετά την ήττα στα Χανιά από τον Πλατανιά, που έφερε τρικυμία, τα χαμόγελα επέστρεψαν στις τάξεις του ΠΑΟΚ. Τα σπασμένα πλήρωσε ο ΟΦΗ, με τον «Δικέφαλο» του Βορρά να πετυχαίνει την πιο ευρεία του νίκη στο πρωτάθλημα, 5-0 και τους οπαδούς του να βλέπουν τρία από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα να χρίζονται σκόρερ.
Πρώτα ο Νάτχο στο 73' κι έπειτα ο Χούσεν στο 80', λίγα λεπτά μετά την είσοδό τους στο παιχνίδι, πανηγύρισαν το πρώτο τους γκολ με τα φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ το σκορ έκλεισε ένας ακόμα νεοφερμένος, ο Μαντούρο στο 80', μόνο που για τον Ολλανδό μέσο αυτό ήταν το 2ο γκολ με τη νέα του ομάδα. Νωρίτερα το δρόμο στους νέους είχαν δείξει δύο παλιοί, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4' και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, να κάνει το 2-0 στο 61', πετυχαίνοντας το 14ο γκολ στην καριέρα του απέναντι στον ΟΦΗ. Οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης έφθασαν στα έξι γκολ στο πρωτάθλημα, όσα έχει και ο Λούκας.
Ο ΟΦΗ πήγε στην Τούμπα μη έχοντας δεχθεί γκολ στα τρία προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια του, αλλά επιστρέφει στο Ηράκλειο με πέντε στην πλάτη του. Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γρήγορο γκολ που ήθελε, με τον Στέφανο Αθανασιάδη με προβολή να προλαβαίνει τον Μπαρέιρο και με προβολή, μετά τη σέντρα του Λίνο, να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4', αλλά αυτό δεν του έδωσε την ώθηση που θα περίμεναν οι φίλοι του. Ετσι το πρώτο ημίχρονο κύλησε βαρετά, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν τέσσερα γκολ, κι αυτά ήταν απόρροια των μεγάλων προβλημάτων στην άμυνα του ΟΦΗ. Αν και στο γκολ που σημείωσε ο Νάτχο, και ήρθε μετά από όμορφο συνδυασμό και ασίστ του Αθανασιάδη, ο Ισραηλινός με το τελείωμά του, έδειξε μέρος της σπουδαίας του αξίας.
ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Λίνο, Μαντούρο, Κάτσε, Βούκιτς (70' Βούκιτς), Νίνης (64' Λούκας), Αθανασιάδης (76' Χούσεν), Σαλπιγγίδης.
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Βερόν (62' Ροβίθης), Τριποτσέρης, Κουτσιανικούλης, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Μπαρέιρο, Μπούρμπος (76' Σίσιτς), Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης.