Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Αίγιο: Με άδεια από τις φυλακές ο ένας από τους τρεις που συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών

Αίγιο: Με άδεια από τις φυλακές ο ένας από τους τρεις που συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών Τελικά "λαβράκι" φαίνεται πως έβγαλε η Δίωξη Ναρκωτικών  Πάτρας με την επιχείρηση που οργάνωσε και έγινε χθες, έπειτα από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της, στην περιοχή της Καλλιθέας Αιγίου.
Ο 44χρονος Έλληνας και οι δύο Αλβανοί ηλικίας 35 και 34 ετών, συνελήφθησαν χθες και σε βάρος τους καθώς και ενός ακόμα συνεργού τους που αναζητείται,
σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, για διάπραξη διακεκριμένων φθορών, αντίσταση και οπλοκατοχή.

Μετά από πλητορφορίες ότι οι κατείχαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα τους και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν αρχικά εμβολίζοντας το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και στη συνέχεια πεζοί.
Τελικά συνελήφθη ο 44χρονος και οι δύο αλλοδαποί, ενώ ένας συνεργός τους κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Στο αυτοκίνητο των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

Μία νάιλον συσκευασία ηρωίνης, σε μορφή βράχων, συνολικού βάρους 338 γραμμαρίων, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, ένα ξύλινο ρόπαλο, τέσσερα κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim και τέσσερις τηλεκάρτες με υπoλείμματα ηρωίνης.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, στα σπίτια του 44χρονου και του 35χρονου στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
Μια νάιλον συσκευασία με 142 σπόρους κάνναβης, έναν πλαστικό τρίφτη κάνναβης, οκτώ φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, εννέα συσκευές κινητών τηλεφώνων με 63 κάρτες sim

Σύμφωνα με το PatrasTimes, από τον έλεγχο των στοιχείων του 34χρονου αλλοδαπού που συνελήφθη, διαπιστώθηκε ότι είναι τρόφιμος των φυλακών Κέρκυρας και του είχε χορηγηθεί οκταήμερη άδεια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.