Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡAΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ, κ. Γ. ΣΤΑΘΑΚH



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το “άδειασμα” του κ. Τσίπρα από το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή, κ. Γ. Σταθάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σταθάκης προσγειώνει τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Σταθάκη για την κυνική του δήλωση ότι  με ενδεχόμενη εφαρμογή των θέσεων του κ. Τσίπρα δεν αποκλείεται να ζήσουμε στην Ελλάδα φαινόμενα τύπου Αργεντινής ή Κύπρου. 
Του αξίζουν επίσης συγχαρητήρια και για το άδειασμά του προς τον κ. Τσίπρα, με τη δήλωσή του  ότι δεν υπάρχει “επαχθές χρέος”, όπως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δηλώνει παντού. Θυμίζουμε, ο κ. Τσίπρας (Θεσσαλονίκη 13/9/2013)  δήλωνε ότι «το χρέος είναι τεράστιο και επαχθές».
Έστω και με αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζουμε το θάρρος του κ. Σταθάκη να δηλώσει ευθαρσώς ότι η εφαρμογή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για τον τόπο και ότι οι ανοησίες περί «επαχθούς» χρέους αποτελούν μια επικίνδυνη λαϊκίστικη προσέγγιση του κόμματός του.
Όμως, επειδή το μέλλον της πατρίδας δεν είναι «παιχνίδι»,  περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να μας διευκρινίσει αν ταυτίζεται με τις θέσεις του συνεργάτη του. Και αν ταυτίζεται, να μας ενημερώσει ευθέως για το τι ακριβώς θα συμβεί στην πατρίδα μας αν ποτέ εφαρμοζόταν η πολιτική του…».

Επισυνάπτεται το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης του κ. Σταθάκη στο ραδιόφωνο του ALPHA.


Ερώτηση δημοσιογράφου (RADIO ALPHA)  Εσείς αποκλείετε το σενάριο αυτό που ήδη κυκλοφορεί και υποβόσκει και στους παραπολιτικούς διαδρόμους, ότι εάν πάει ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός μιας αυριανής κυβέρνησης στην Ευρώπη και με τον πρώτο τσαμπουκά που θα τους πουλήσει θα κλείσει η ΕΚΤ την κάνουλα και τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα και θα έρχεται μετά ο κάθε ένας μικροαστός και θα σκούζει και λέει δε θα έχεις πετρέλαιο για το νοσοκομείο, δεν θα έχεις τρόφιμα στα ράφια και όλα αυτά τα κινδυνολογικά ακούγονται, αλλά τα έχουμε δει και στην Αργεντινή και λίγο πολύ τα έχουμε δει και εδώ δίπλα στην Κύπρο. Δεν μπορούν να συμβούν και στην Ελλάδα;

Γιώργος Σταθάκης: Κανείς δεν αποκλείει τίποτα. Εκτιμώ, όμως, ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης θα είναι σκληρή, θα έχει διάρκεια, δε θα λυθεί σε ένα Eurogroup και δεν θα οδηγήσει ούτε από τη μια πλευρά ούτε από την άλλη πλευρά, φαντάζομαι, σε ακραίες καταστάσεις σαν αυτές που υπονοείτε.