Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο Σαρκοζί θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος το 2017

Nicolas-Sarkozy-Bernadette-Chirac
Twitter@EmOikonomidis
Η Γαλλία που γέννησε μια Επανάσταση για την οποία εξακολουθεί να ομιλεί η ανθρωπότητα, και να αναζητεί σύγχρονα ισοδύναμά της, δεν θα μπορούσε να αντέξει άλλο τις δραματικές επιπτώσεις του… καπρίτσιου των εκλογών του 2012. Τότε που, για να τιμωρήσουν την έπαρση και την αλαζονεία του Νικολά Σαρκοζί, οι Γάλλοι δεν δίστασαν να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν απολύτως ανεπαρκή πολιτικό, τον Φρανσουά Ολάντ.
Ένα καπρίτσιο το οποίο πλήρωσε ακριβά όχι μόνο η ίδια η Γαλλία, αλλά συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο “κ. κανονικός”, που έγινε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα “κ. τίποτα”, και πέρασε ήδη στην Ιστορία ως ο χειρότερος Πρόεδρος όλων των εποχών για τη Γαλλική Δημοκρατία, δεν κατάφερε να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην εθνική αναγκαιότητα υπέρβασης μιας κρίσης από την οποία ταλαιπωρείται βαθιά το σύνολο της ηπείρου μας.
Το… αστείο λοιπόν φτάνει στο τέλος του. Όπως αποκάλυψε η Μπερναντέτ Σιράκ, σύζυγος του Ζακ Σιράκ, σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο “Europe 1″, ο Νικολά Σαρκοζί θα είναι και πάλι υποψήφιος για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας στις εκλογές του 2017. “Δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατί θα με επιπλήξει. Θα είναι υποψήφιος όμως”, σχολίασε χαρακτηριστικά η άλλοτε Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.
Με τις δημοσκοπήσεις να προδικάζουν περίπατο για την επάνοδο του “Σαρκοζίξ” στα Ηλύσια Πεδία, καθώς ήδη η δημοφιλία και η προσωπική αποδοχή του κινείται άνω του 45%, πολύ πάνω από το 20% του Φρανσουά Ολάντ, αλλά και πολύ μπροστά από κάθε άλλον πολιτικό της σημερινής Γαλλίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπερναντέτ Σιράκ, σύζυγος του “πατριάρχη” της γαλλικής Κεντροδεξιάς Ζακ Σιράκ, υπήρξε από τις πιο ένθερμες υποστηρίκτριες του Νικολά Σαρκοζί, κόντρα στις επιθυμίες του Ζακ Σιράκ, ο οποίος προτιμούσε τον Ντομινίκ ντε Βιλπέν, και σε κάθε περίπτωση ήθελε να βάλει φραγμό στα σχέδια του “Σαρκοζίξ”.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ιδρυτικό συνέδριο του UMP, του κόμματος που κυριαρχεί τα τελευταία 8 χρόνια στη γαλλική Κεντροδεξιά, παραμερίζοντας τους γκολικούς, η Μπερναντέτ Σιράκ βρισκόταν στην πρώτη σειρά και χειροκροτούσε την ομιλία του Νικολά Σαρκοζί, την ώρα που ο Ζακ Σιράκ… συνωμοτούσε εναντίον του.
Σε μια Γαλλία όπου ο ρόλος των γυναικών παραμένει θεμελιώδης για τον δημόσιο βίο, εύκολα θα διαπίστωνε κανείς ότι η Μπερναντέτ Σιράκ εξακολουθεί να πληγώνει τον… άπιστο σύζυγό της, ο οποίος την είχε φέρει πολλές φορές σε δύσκολη θέση με τα παραστρατήματά του.

ysterografa.gr