Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Με αγγαρεία και δυο νίκες στους «8» ο Ολυμπιακός 1 - 0 στην Τρίπολη. . Ακυρώθηκαν 2 γκολ του Αστέρα


Στην... σούπα της Τρίπολης, ο Ιμπαγάσα έβαλε το... αλάτι (ασίστ), ο Σέποβιτς το... πιπέρι (το γκολ, 79'), ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Αστέρα στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και με δυο νίκες επί του Αστέρα  πάει στους «8» για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Σ' ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στη νίκη με το γκολ του Σέποβιτς στο 79' (σ.σ: είχε μπει στο 76' αντί του «λίγου» Μήτρογλου) με τους Αρκάδες να βλέπουν τον Σιδηρόπουλο να τους ακυρώνει δυο γκολ.
Το πρώτο στο 42' για υπόδειξη οφσάιντ στον Ζησόπουλο (σ.σ.: δεν βοηθάει η τηλεοπτική λήψη) και το δεύτερο στο 90' για επιθετικό φάουλ του Χουάνμα στον Μέγερι. Μετά από 10 ματς αήττητος στην έδρα του (6 νίκες, 4 ισοπαλίες) ο Αστέρας λοιπόν λύγισε κι αποχαιρετά τον θεσμό, στον οποίο έφτασε πέρυσι ως τον τελικό.
Ο Αστέρας πατούσε καλύτερα στο γήπεδο από τον Ολυμπιακό, που  πήγε στην Τρίπολη για... αγγαρεία.
Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» που έπαιξαν για το γόητρό τους, ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με το σουτ του Φουστέρ να φεύγει άουτ στο 3'.
Οι Αρκάδες έφτασαν κοντά στο γκολ στο 5ο λεπτό, έπειτα από κούρσα του Ναβάρο από δεξιά, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα, όμως ο Μουνάφο που κινήθηκε σε θέση φορ να χάνει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με το κεφάλι.
Στο 11' ο Σανκαρέ σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, όμως ο Μέγερι μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του υψηλόσωμου στόπερ.
Στο 15' ο Παπάζογλου έκανε γκέλα, όμως ο Μουνάφο που έγινε κάτοχος της μπάλας βγήκε πολύ πλάγια κι έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, ενώ στο 22' ο μεσοεπιθετικός των Αρκάδων νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μέγερι.
Με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να βρει ρυθμό και να πάρει προσπάθειες, οι Φουστέρ, Τσόρι ήταν αυτοί που δημιουργούσαν κι εκτελούσαν για τον Ολυμπιακό, που είδε τον Ζησόπουλο να σκοράρει στο 42' όμως το γκολ του ακυρώθηκε, καθώς ο πρώτος βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ.
Από το ριπλέι δεν φαίνεται καθαρά αν ο Σαλίνο που φαινόταν να είναι στην ίδια ευθεία τον κάλυπτε με τους γηπεδούχους να «φωνάζουν», μάλλον δικαιολογημένα, αλλά η κάμερα δεν βοηθάει όπως προαναφέραμε για ασφαλή συμπεράσματα.


Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις αλλαγές που έκαναν Βεργέτης και Μίτσελ η εικόνα των δυο ομάδων δεν βελτιώθηκε και η πιο αξιόλογη στιγμή του δεύτερου μέρους, πριν έρθει το γκολ του Ολυμπιακού, ήταν... το σβήσιμο του ενός πυλώνα στο γήπεδο στο 63' με τον Σιδηρόπουλο να συνεχίζει το ματς με τους άλλους τρεις, καθώς έκρινε πως το φως ήταν επαρκές.
Στο 79' οι δυο αλλαγές του Ολυμπιακού συνεργάστηκαν άψογα με τον Αριέλ Ιμπαγάσα να βγάζει την κλάση του στο χορτάρι και να δίνει την ασίστ στον Σέποβιτς, ο οποίος στην πρώτη του προσπάθεια στο ματς σκόραρε, νικώντας τον Γεωργακόπουλο με σουτ κάτω από τα πόδια.
Στο 90' ο Αστέρας σκόραρε για δεύτερη φορά, όμως κι αυτό το γκολ δεν κατακυρώθηκε υπέρ των γηπεδούχων, καθώς ο Σιδηρόπουλος το ακύρωσε για επιθετικό φάουλ του Χουάνμα στον Μέγερι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Γεωργακόπουλος, Λούι, Σανκαρέ (66' Γκοϊάν), Κυριακόπουλος (75' Ντε Μπλάσις), Ζησόπουλος, Εντό, Σέτι, Μουνάφο, Κάφα, Ναβάρο (52' λ.τρ. Κοντοές), Χουάνμα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μπονγκ, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Πελέ, Εντινγκά, Φουστέρ, Μασάντο (65' Βάις), Ντομίνγκες (57' Ιμπαγάσα), Μήτρογλου (76' Σέποβιτς)