Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Το Δερβένι τίμησε τον πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη

 













Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εόρτασε χθες τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή 'Αγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό της πόλης, όπου  ετελέστει η πανηγυρική Αρχιερατική, αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία  του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου , προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων .  

 












 Την εξαιρετικά ιδιάζουσα Λειτουργική ευκαιρία παρακολούθησαν πλήθος πιστών , οι οπίοι 
μεταφερθηκαν νοητά μέσα από τα Ιερά κείμενα και τα δρώμενα στην αίγλη, την μεγαλοπρέπεια και ταυτόχρονα την στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας.

 













 Την Θεία Λειτουργία  παρακολούθησαν ο βουλευτής της Ν. Δ. κ. Νίκος Ταγαράς , ο  Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ Αντώνης Κλαδούχος, ο τ. Δήμαρχος  Ευρωστίνης κ. Δημήτρης Δούσκας , ο Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης κ Ανδρέας Καραβάς, ο τ. Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης κ Νικόλαος Κεκερής,
 
 











  
ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δερβενίου κ. Χαρίλαος Λαζανάς , μέλη του Δημοτικού συμβουλίου , οι τοπικές αρχές , η αδελφότητα των Μοναζουσών της Ιερας Μονής Προφήτου Ηλία Ζαχόλης και πλήθος πιστών.

 












Μετά την Θεία λειτουργία ακολούθησε δεξίωση από την Δημοτική Αρχή στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου. Παράλληλα εδέχθη τις ευχές των παρευρισκομένων και ο εορτάζων Αρχιερατικός επίτροπος Δερβενίου , Ιερέας του Αγίου Ιωάννου, π. Ιωάννης Γιαννακάς
«Χρόνια πολλά»  
Περισσότερες φωτογραφίες  imkorinthou.org