Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Το CDU ενέκρινε τον "Μεγάλο Συνασπισμό"

merkel
Τη συμμετοχή των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στην κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και την Προγραμματική Συμφωνία στην οποία κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε ομόφωνα η ηγετική ομάδα του κόμματος.
Η Καγκελάριος Μέρκελ κατάφερε να πείσει τα μέλη του κόμματος και να αντικρούσει τα επιχειρήματα ορισμένων στελεχών του που εξέφρασαν αντιρρήσεις για σημεία της Προγραμματικής Συμφωνίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό και το συνταξιοδοτικό.
Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) κατόρθωσε να επιβάλει το μάξιμουμ αυτού που ήταν εφικτό, υποστήριξε η κυρία Μέρκελ, απαντώντας στην κριτική η οποία προερχόταν κυρίως από την πλευρά των επιχειρηματιών αλλά και της νεολαίας του κόμματος. «Πιστεύω ότι ο συμβιβασμός στον οποίο καταλήξαμε είναι εφαρμόσιμος», δήλωσε.
Αυτή την ώρα η ψηφοφορία των 474.000 μελών του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος  - με επιστολική ψήφο – για να εγκρίνουν τη συγκρότηση της κυβέρνησης του «μεγάλου συνασπισμού» με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας να αναμένονται το Σαββατοκύριακο.

υστερογραφα